We kijken allemaal uit naar de zomer. Om het wachten te verzachten, kan je wel al beginnen met de voorbereidingen. Vergeet dan ook je wagen niet klaar te maken. Met deze checklist is je auto helemaal ‘summerproof’.

Zomerbanden

Wanneer de temperatuur weer begint te klimmen, is het tijd om je winterbanden vaarwel te zeggen. Winterbanden presteren het best bij temperaturen onder de 7°C. Nu de lente voor de deur staat, is het dus het ideale moment om je zomerbanden weer van onder het stof te halen. Heb je vierseizoenenbanden? Dan kan je ze met een gerust hart laten zitten.

Wasbeurt

De wintermaanden doen ook niet veel goeds voor je carrosserie. Hoog tijd dus om je wagen een goede wasbeurt te geven. Hoe je dat het best aanpakt? Dat lees je hier. Maar vergeet ook zeker niet de binnenkant van je wagen eens grondig onder handen te nemen. Maak komaf met die vuile vloermatten, rondslingerende papiertjes en dat rondvliegend stof. Laat de stofzuiger ook zijn werk doen op je zetels.

Nieuw geurtje

Een beetje persoonlijkheid in je wagen steken, doe je ook met een geurtje. Soms laten we dat geurtje zelfs zo lang hangen, dat we het niet meer ruiken of dat het zelfs onbewust een onderdeel van het interieur is geworden. Vervang je autoparfum door een nieuwe, frisse variant en haal de lente in je auto.