Flash Magazine is net uit de fonkelnieuwe Ford Focus ST-Line gestapt. Na enkele pittige testritten zijn we er behoorlijk op verkikkerd. Het sportkarretje is dan wel van vier cilinders naar drie gegaan, maar daar hebben wij nauwelijks iets van gemerkt.

Om meteen met de deur in huis te vallen: dit paradepaardje rijdt hemels. De vierde generatie van de Ford Focus is en blijft de best sturende auto in zijn klasse. Onze testwagen reageert direct, gretig en happig op alle stuurbewegingen. De controle in de bochten, vraag je? Wel, die is uit de kunst. Meer nog: de grip op het wegdek gaat ver en het veercomfort is uitstekend. Dit alles maakt de nieuwe Ford Focus ST-Line stijver en lichter. Bovendien hangt de vierwieler verrassend scherp aan de gas en schakelen we met een souplesse die wij zelden hebben meegemaakt.

 

Ford Focus ST Line 2019

 

Net iets spannender

De extra sportieve ST-Line heeft die dynamische look die autorijden net iets spannender maakt. We zijn helemaal weg van de dubbele uitlaat, de stoere grille in zwarte mesh en de gedurfde voorbumper. Voor wie er niet genoeg van krijgt: ook de agressief gestylede achterdiffusor en de grote, functionele dakspoiler ogen indrukwekkend. Unieke ST-Line-badges en 17 inch lichtmetalen velgen maken het plaatje compleet.

 

Ford Focus ST Line 2019

 

Hoogwaardige afwerking

Zodra wij achter het stuur zitten, zijn we in ons element. Daar hebben de sportieve stoelen, de rode stiksels, het fraaie sportstuur en de kenmerkende ST-Line-details alles mee te maken. Hoogwaardige afwerking die de Duitse concurrenten naar de kroon steekt. De wielbasis groeide met ruim vijf centimeter. En dat merken wij aan het opvallend ruime interieur. Verder is de wagen uitgerust met alle gebruikelijke actieve veiligheidssystemen en een handige parkeerassistent.

 

Interieur Ford Focus ST Line 2019
BRON BEELD: https://www.caricos.com/cars/f/ford/2019_ford_focus_eu

 

Slimme technologie

Binnenin ervaren we ook het gemak van allerlei slimme technologie. Een cool feature is het head up display, dat onder meer de snelheid en de navigatieroute toont. Toegegeven, niet geheel nieuw. Maar de Focus is wel de eerste Europese Ford die het als optie aanbiedt. In het midden prijkt een lekker groot acht inch touchscreen. Connectiviteit heeft hij uiteraard ook, in de vorm van het bekende Sync 3-systeem. Plus: er is B&O-audio van 675 watt te krijgen. Een streling voor het oor!

 

Ford Focus ST Line 2019
BRON BEELD: http://fordcarblog.com/2018/04/12/2019-ford-focus-st-line/2019-ford-focus-st-line-interior-7/

 

Conclusie? De nieuwe Ford Focus ST-Line is een heel complete auto. En met vanafprijzen van 24.200 euro biedt hij bijzonder veel value for money!

 

Wil jij kans maken op een weekend met dit paradepaardje?

Kom dan langs tijdens de opendeurdagen bij Ford Garage Bosmans te Heusden-Zolder op 15 & 16 september 2018. En wees er als eerste bij tijdens de voorstelling van het volledige Focus gamma. Wie interesse heeft mag meteen instappen voor een zinderende testrit. Maar er is meer… Vul tijdens je bezoek tijdens de opendeurdagen bij Garage Bosmans een wedstrijdformulier in en misschien mag jij wel een weekend lang rondrijden met de nieuwe ST-Line. Een droom voor elke autoliefhebber!

Kom langs tijdens de opendeurdagen:

Zaterdag 15 september van 9 – 17 uur
Zondag 16 september van 13 – 17 uur

 

Garage Bosmans BVBA
Brugstraat 77-79
3550 Heusden-Zolder

 

testverslag ism Yves Bosmans