Na de winter is het erg belangrijk om je auto eens goed te wassen. Je maakt het best komaf met al die viezigheid en dooizouten nu de lente voor de deur staat. Met deze tips is je ‘baby op wielen’ helemaal lenteproof! 

Sommigen doen het ieder weekend, anderen doen het amper jaarlijks. Toch is het nu de ideale moment om je auto een flinke wasbeurt te geven. Met deze tips blinkt je wagen snel weer als nieuw.

Twee emmers

Is je auto echt heel smerig? Dan zal je al snel merken dat je de spons regelmatig moet uitspoelen. Gebruik daarvoor een tweede emmer met schoon water. Op die manier hou je de emmer met het sopje in proper.

Kies de juiste shampoo

Ga voor een kwaliteitsvolle autoshampoo en volg de dosering op de verpakking. Met lauwwarm water en je microvezelspons sop je de auto van boven naar onder in.

Zo geef je jouw auto dé perfecte wasbeurt - Flashmagazine.be

Poetsen maar!

Een emmer water en een spons. Meer heb je toch niet nodig om je auto te wassen zou je denken? Fout! Een traditionele spons kan krasjes veroorzaken op je carrosserie. Een microvezelspons is een beter alternatief voor je auto’s buitenkant helemaal schoon te maken. Spuit wel eerst je wagen goed af, om te vermijden dat je krasjes maakt met stof-en vuilresten.

Afspoelen

Nu je auto helemaal in het schuim zit, kan je hem afspoelen. Doe dit met een tuinslang zonder opzetstukje en hou de slang dicht bij de wagen. Gebruik zeker geen hogedrukspuit meer! Het afspoelen doe je ook van boven naar onder toe.

Zo geef je jouw auto dé perfecte wasbeurt - Flashmagazine.be

Drogen

Zo! Je wagen is weer brandschoon.Tijd om hem op te drogen. Wacht er niet te lang mee om vlekken te vermijden. Gebruik hiervoor ook een microvezeldoek. Je maakt er geen krasjes mee en het laat ook geen pluisjes achter.