Het zonnetje breekt eindelijk door, dus haal je topjes en rokjes maar van onder het stof. Niet vergeten: je benen en okselharen scheren! Juist… dat moet ook gebeuren! Maar wat met die vervelende rode huid na het scheren? Geen zorgen, wij hebben 5 handige tips om irritatie na het scheren tegen te gaan.

1. Start to scrub

De belangrijkste stap die we vaak vergeten als we ons scheren, is scrubben. Door voor het scheren de dode huidcellen te verwijderen, voorkom je namelijk verstoppingen en ingegroeide haartjes. Voor het mooiste, meest gladde resultaat scrub je zelfs beter voor én na het scheren. Let wel op: je kiest het best voor een milde scrub.

Do's & don'ts bij sinaasappelhuid - flashmagazine.be

2. Scheer nat, niet droog

Je scheermesje doet het beste zijn werk op een vochtige huid. Dus scheer je huid bijvoorbeeld wanneer je onder de douche staat voor een extra glad resultaat. Geen tijd om te douchen of in bad te gaan? Maak dan de huid eerst vochtig met warm water, zo gaan de poriën openstaan en voorkom je rode bultjes.

3. Gebruik scheerolie

Nee we zijn nog niet toe aan het scheren zelf, keep in mind: de voorbereiding is alles. Je gebruikt op de zones waar je haar wilt verwijderen het best een scheerolie in plaats van een scheerschuim. Een scheerschuim is vaak redelijk agressief en kan irritatie veroorzaken, terwijl een scheerolie veel zachter is en dit net voorkomt.

4. Let op de haarrichting

Je hebt waarschijnlijk de neiging om tegen de haarrichting in te scheren, om zo je haartjes zo kort mogelijk af te snijden. Toch is het beter om met de haarrichting mee te scheren. Zo zorg je opnieuw voor een glad resultaat zonder huidirritaties. Extra tip: vervang je scheermesje regelmatig, een bot mesje zorgt namelijk sneller voor wondjes.

5. Aftercare

Net zo belangrijk als de voorbereiding, is de naverzorging. Voor je de geschoren zones afdroogt, spoel je ze best even na met koud water. Zo sluit je je poriën opnieuw. Gebruik een verzorgende en verzachtende bodylotion of -olie om de huid te kalmeren en jeuk te voorkomen. Bovendien vermijd je zo ook droge benen. Zo! Nu ben je klaar om je rokje aan te trekken en die killer legs te tonen.