Blush Academy deelt enkele tips en tricks over hoe je meer volume in je haar krijgt! Van touperen tot je haren ondersteboven föhnen, je leest het allemaal in dit artikel.

1. Je scheiding veranderen

Één van de makkelijkste manieren om je haren meer volume te geven is door de scheidingslijn van je kapsel te veranderen! Dit is een handig trucje, want doordat jouw haren moeten wennen aan de nieuwe scheiding, ziet het er veel volumineuzer uit en hangt het niet plat naar beneden. Draag jij je scheiding bijvoorbeeld altijd naar links? Switch dan eens naar rechts en je gaat zien dat dit meteen veel extra volume geeft.

2. Touperen

Je haren touperen geeft instant volume! Pak een pluk aan de bovenkant van je haar vast en kam richting het hoofd. Herhaal dit totdat je genoeg plukken hebt getoupeerd. Kam dan je haren licht uit in de juiste richting, bijvoorbeeld naar achteren voor een staart of dot. Doe vervolgens wat haarspray in je haren en je bent klaar!

©Pinterest

3. Droogshampoo 

Droogshampoo is niet alleen goed om vettige haren te verbergen, maar ook om een extra volume boost te geven. Doe droogshampoo op de haarwortels en wrijf er eens goed door. Kam het product er een beetje uit en voilà! Je ziet meteen het verschil.

Batiste extra volume droogshampoo: €6,49 bij Kruidvat

4. Conditioner op de puntjes

Veel conditioner gebruiken is niet goed voor je haren. Verzorg daarom alleen de puntjes van je haren met conditioner en you’re good to go! Wanneer je de conditioner te hoog in het haar aanbrengt, kan het er namelijk vettig uitzien en gaan je haren meer naar beneden hangen. Weg volume dus en dat willen we niet.

5. Haren ondersteboven föhnen

Je haren natuurlijk laten opdrogen is natuurlijk het gemakkelijkste, maar wil je volume in je haar? Dan is dit niet de beste optie. Ga met je hoofd voorover gebogen staan en droog zo je haren. Dit principe werkt hetzelfde als de scheiding, omdat jouw haar die positie niet gewend is, creëer je extra volume.

Pump up the volume, met deze tips heeft futloos haar geen kans!

Liefs,
Palmira & Caroline