Geen enkele man zal het wellicht toegeven, maar onwillekeurig worden de ogen van de kerels altijd aangezogen door een knappe decolleté. Mooi betekent in dit geval niet per se groot of pront. Wel: een gesteunde boezem onder een huid die zo min mogelijk getekend wordt door rimpels. En toch vergeten vrouwen vaak om er de nodige aandacht aan te besteden. Zonde, toch? Daarom geven wij jullie graag 8 tips mee voor je prachtige boezem te behouden!

 

1 – Beschermen tegen de zon

Vooral de dames met een lichte huid moeten extra voorzichtig zijn in de zon. Ze doen er goed aan om de huid zoveel mogelijk te bedekken met kleding. Op z’n minst moet er goed gesmeerd worden met zonnebrandcrèmes.

2 – Weg met die sigaretten

Een andere antirimpeltip: stoppen met roken. Bepaalde stoffen in tabaksrook breken namelijk bindweefsels in de huid af, zodat ze haar elasticiteit verliest en sneller plooien zal vertonen.

3 – Gezonde voeding

Goede voeding blijft hoe dan ook de hoeksteen van een gezonde huid. Suikers, vetten en alcohol maken best plaats voor zoveel mogelijk groenten, fruit en vezels. Door anderhalve tot twee liter water per dag te drinken hydrateer je de huid van binnenuit. Maar het is ook een must om ze langs de buitenkant te bevochtigen.

4 – Hydrateren = smeren

Smeren dus, met een verzorgende crème, specifiek bedoeld voor die zone. Of gewone gezichtscrème. Als je één keer per week scrubt om de dode huidcellen te verwijden, ziet je decolleté er altijd mooi zacht en glad uit.

5 – Je borsten masseren onder de douche

Masseer je borsten in de douche met een stevige straal koud water om de doorbloeding te verbeteren en de huid steviger te maken.

6 – Borstspieren verstevigen

Dit kan je doen door voldoende push-ups te doen, ook bankdrukken is erg effectief. Bovendien is zwemmen ook een goede manier om je borsten stevig te houden.

Een andere tip: duw enkele minuten per dag je handpalmen tegen elkaar terwijl je zit of staat. Breng je ellebogen op de hoogte van je schouders. En dan drukken maar, zo hard als je kunt.

7 – Goed passende beha

Je kunt de natuur ook wel degelijk helpen door een goed passende beha te dragen, of een badpak met dezelfde eigenschappen. Te groot of te klein? Dan worden je pronte appeltjes of peren niet voldoende ondersteund of juist afgekneld. En dat heeft uiteraard een effect op de uitstraling van het decolleté. Vergis je trouwens niet: een push-up bustehouder mag dan wel heel erg sexy lijken, eigenlijk is het geen zegen voor je boezem. De borsten worden immers voortdurend tegen elkaar gedrukt. Daardoor ontstaat er tussenin een gleuf die uiteindelijke bijdraagt aan rimpelvorming.  

8 – Camoufleren

Een beetje camoufleren kan nooit kwaad. Als je met een borsteltje met daarop wat donkere bronzer een half ronde beweging maakt op het punt waar de BH-cup overgaat in het bandje, zullen je borsten ronder lijken. Breng tegelijk een lichte en glanzende bronzer aan tussen de borsten. Doe dat in een rechte lijn naar beneden. Dan krijg je het effect van een grotere cupmaat. 


Vond je deze tips nuttig? Perfect! We deelden er een tijdje geleden ook enkele om je billen mooi in vorm te krijgen. Deze tips ontdek je hier.