Kijk jij al eens naar de ingrediënten van je gezichtsverzorging? Dan weet je dat er heel wat benamingen opstaan die misschien een gekke naam hebben, maar wel voor een stralende huid zorgen. Bakuchiol is de nieuwste in het rijtje.

Bakuchiol: hét ultieme ingrediënt voor je gezichtsverzorging? - Flashmagazine

Dat wil zeggen dat het sinds kort voor de eerste keer gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten, want in de Chinese geneeskunde en bij Ayurvedische behandelingen doet het al honderden jaren dienst.

Bakuchiol vs. retinol

Hét ingrediënt dat de aanvoerder is als het aankomt op anti-rimpelverzorging is retinol. Dat stimuleert namelijk de collageenproductie, waardoor rimpels worden tegengegaan. Het enige “nadeel” is dat dit een afgeleide is van vitamine A. Bakuchiol daarentegen is van natuurlijke oorsprong. En dat maakt zeker een verschil…

Bakuchiol: hét ultieme ingrediënt voor je gezichtsverzorging? - Flashmagazine

Het grote voordeel

Mensen met gevoelige huidjes die huidverzorging met retinol gebruiken, krijgen al eens last van irritaties. Van het product zelf of als het in aanraking komt met ultraviolet licht, zoals de zon. Dat is bij bakuchiol niet het geval. Toch moet je zeker niet meteen overschakelen, want als je een normale huid hebt, werkt retinol net zo goed. Dan is het maar juist wat je zelf het leukste vindt!

Je gezichtsverzorging bewaren doe je volgens de laatste nieuwe trend trouwens in een minifrigo… Benieuwd naar andere hypes? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten voor dagelijkse updates!