You look wonderful tonight!

Voor een glamoureuze partylook is het tijd om alles uit de kast te halen wat het daglicht – letterlijk – niet kan verdragen! Zachter en flatteuzer licht betekent dat wat meer make-up mag en kan. Renilda Luts  van MakeUpDate vertelt ons hoe je smokey eyes het best combineert met een zachte lip…

Stap 1

Voorbereiding is key! Get that sweet face ready to shine

  • Start met het aanbrengen van een primer.
  • Kies een foundation met een beetje meer dekking dan overdag en conceal waar nodig is in een iets lichtere kleur onder de ogen, langs de neus, op de jukbeenderen en eventuele vlekjes.
  • Breng bronzer en blush aan en poeder af met een transparant poeder. Omdat je bij deze look op de ogen focust, hou je het gezicht vrij rustig.
  • Time to highlight! Breng een highlighter aan op je jukbeenderen, het cupidoboogje van je lip en het puntje van je neus voor die shiny look. Glow for it!

Stap 2

Smokey eyes

  • Start met het aanbrengen van een oogprimer op het hele oog. Deze basis helpt om roodheden en verkleuringen te neutraliseren en zorgt voor een langhoudende oogmake-up.
  • Leg een beige, nude matte kleur op het hele ooglid.
  • Voorzie een medium oogschaduw langs je bovenste en onderste wimperlijn tot aan de buitenste ooghoek. Breng hierop een donkerder laagje oogschaduw aan voor een intense blik en een medium matte oogschaduw in de oogplooi voor meer diepte. Werk af met een lichte glanzende kleur in de binnenste ooghoek.
  • Voor meer intensiteit lijn je de bovenste en onderste wimperlijnen af en eindig je in een kleine, sexy wing! Gebruik hiervoor een gelliner en een fijne eyelinerkwast of een waterproof potlood.
  • Krul je wimpers en breng daarna drie tot vier lagen zwarte mascara of valse wimpers aan.
Een donkere oogschaduw geeft je smokey eye onmiddelijk pit
Een donkere oogschaduw geeft je smokey eye onmiddelijk pit

Stap 3

Go easy on your lips

Als je voor smokey eyes kiest, vind ik het mooier om de rest van het gezicht en de lippen rustig te houden. Gebruik een lippenpotlood voor de houdbaarheid en om de lipcontour subtiel te accentueren. Dan kies je voor een nude kleur of ga je voor een felrode lipstick. Eindig met een highlighter – golden glow – op de jukbeenderen, schouders en het decolleté en werkt af met een glowy bodylotion.

Kies voor een zachte lip make-up als je voor een smokey-eye gaat

Maak je party look extra shiny!
Dankzij de glitterstrobing-trend mogen sparkles all the way!
Heavy Metal Glitter Eyeliner van Urban Decay: 20,90 euro.
Eyeliner Felt-Tip Ultra Black van Bourjois: 12,99 euro.

Dankzij de glitterstrobing-trend magen sparkles all the way

 

Beautygeheimen van MakeUpDate Artist Renilda Luts
www.makeupdate.me