De beste backstage beautytrucs van de pro’s

Waarom de modellen van spring/summer 2021 er weer zo fantastisch uitzagen? Het ligt niet (alleen) aan hun genen, ze konden daarnaast rekenen op een heel team van beauty- en make-uppro’s achter de schermen. Wij hebben de beste tips voor jou uit de coulissen gehaald, zodat jij je kan uitleven in je eigen backstage … je badkamer!

Volumeboost
Je kapsel fixeren? Spray je haarlak vanuit een schuine hoek van beneden naar boven in je lokken om volume te behouden. Doe je het andersom, dan druk je je lokken net plat.
• Haarlak van Kevin Murphy
Aanbevolen verkoopprijs: € 26,50

Blikopener
Breng na je eerste laag mascara wat transparant poeder aan op je wimpers. Zo heeft je tweede laagje mascara iets om zich aan te hechten. Resultaat: killer lashes!
• Soft Touch Setting Powder van Les Couleurs de Noir
Aanbevolen verkoopprijs: € 26,90

In een handomdraai
Schud niet met je potje nagellak – zo ontstaan bubbeltjes en krijg je geen mooi egaal resultaat. Rol het flesje liever voorzichtig tussen je handen om de formule te mengen.
• Nagellak ‘248 Arcade Lemonade’ van ProNails
Aanbevolen verkoopprijs: € 14,95

Multimasking
Last van een vette T-zone (je voorhoofd, neus en kin), maar heb je wel droge wangen? Je bent niet alleen. Backstage wordt het multimaskingprincipe vaak toegepast, waarbij je op elk deel van je huid een aangepast masker aanbrengt.
• Exfoliating Mask Like a Virgin van JYB
Aanbevolen verkoopprijs: € 25

Wake-upcall
Veel shows, weinig slaap: modellen krijgen backstage vaak uitgebreide doorbloedingsbehandelingen om er wakker en fris uit te zien. Geen persoonlijke schoonheidsspecialiste in huis? Gebruik dan elke dag een face roller om je doorbloeding te stimuleren voor een gezonde modellenglow.
• Pink Crystal Face Roller van Self
Aanbevolen verkoopprijs: € 35

DELEN