Wat een zomer hebben wij tot nu toe gehad! Aan zonneschijn geen gebrek en dus bijna onmogelijk om nu geen mooi zomers kleurtje te hebben. Maar wat is nu het geheim om die sexy summer glow zo lang mogelijk te behouden? 

TIP 1 : safety first

Ga nooit de zon in zonder bescherming! Je weet ondertussen al dat dit op lange termijn onherstelbare schade aanricht aan onze huid, maar wist je dat je ook veel langer plezier zal hebben van je bruine kleurtje als je dit geleidelijk aan en op gezonde wijze hebt opgebouwd? Een verbrande, en dus beschadigde huid, zal er alles aan doen om zich eens zo snel te vernieuwen en plaats te maken voor nieuwe (lees: ongebruinde) huid. 

TIP 2 : stay smooth & hydrated

Een mooi bruin kleurtje zal zich ook niet vastzetten op dode huidcellen: trakteer jezelf  daarom de avond op voorhand op een scrubsessie in de douche om al deze dode huidcellen te verwijderen. Verwen je huid meteen na het douchen met een rijke bodylotion want een goede hydratatie zal er voor zorgen dat huidcellen minder snel afsterven.

TIP 3 :  From the inside out 

Hydrateren doe je dan best ook van binnen uit: genoeg water drinken stimuleert de doorbloeding van je huid waardoor je langer plezier van hebben van je kleurtje. Een extra portie wortelen of broccoli, natuurlijke wondermiddeltjes tegen huidveroudering, kan dan ook geen kwaad. 

TIP 4 : slim douchen en baden

Hoe belangrijk water ook is voor een gezonde huid, te lang of te warm douchen zal je huid net eens te meer uitdrogen. Kies voor korte, lauwwarme douches met een douchegel op oliebasis : deze zorgt voor een extra beschermlaagje tijdens het douchen en voorziet je huid ineens van extra hydratatie. Verder kan je er ook voor kiezen om je huid droog te deppen met je handdoek in plaats van droog te wrijven.

TIP 5 : we always have a plan B

Ben je net iets te enthousiast geweest met scrubben waardoor je mooie bruine teint al helemaal verdwenen is? Met een zelfbruiner bereik je opnieuw de gewenste kleur zonder schade te moeten aanrichten aan je huid. Kies hier wel voor een kwaliteitsproduct om te vermijden dat je ’s morgens wakker wordt met een oranje in plaats van bruin kleurtje. Our number 1? De tanning spray van Marc Inbane : snel,  vrijwel geurloos en meteen resultaat! Palmira testte deze zelf uitvoerig voor de La Bottega Beauty Bar en guess what? Totallly approved! 

Bekijk hier de videotutorial:

 

Liefs,

Caroline & Palmira

 

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 


Je huid beter beschermen? Dat kan dankzij deze tips van beauty redactrices Palmira & Caroline.