Vakantie staat gelijk aan heerlijk baden in de zon en verkoeling zoeken in de zee of in het zwembad… Maar wat we vergeten is dat deze factoren niet zo ideaal zijn voor ons kapsel. Je blonde haren beschermen is dan ook een must!

De UV-straling verlicht namelijk de pigmenten in je haren, het zoutwater van de zee onttrekt het vocht eruit en chloor zorgt voor een agressieve reiniging waardoor het talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Dit alles maakt dat je blonde lokken uitdrogen en verkleuren. 

Blush bulletin: je blonde haren beschermen tegen zon, zee en zwembad - Flashmagazine

Gelukkig hebben wij enkele tips om je haren goed te beschermen tegen deze nadelen van het mooie vakantieweer. 

Beschermende haarverzorging

We starten met de makkelijkste oplossing: gebruik de juiste producten om je haren te beschermen en verzorgen. Het opwaaiende zand en zout aan zee bijvoorbeeld, maken je haar droog en breekbaar. Ook de glans van je lokken neemt hierdoor af. Om dit te voorkomen, gebruik je het beste een versterkende conditioner. Maar denk ook aan speciale shampoos, haarmaskers en zelfs leave-in sprays voor de zomer. 

Blush bulletin: je blonde haren beschermen tegen zon, zee en zwembad - Flashmagazine

Zo min mogelijk blootstelling

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: maar zorg dat je haren zo min mogelijk blootgesteld worden aan deze verwoestende factoren. Een beetje zon is zeker niet slecht voor je haren, want die zorgt ervoor dat ze sneller groeien en dat ze een mooie glans krijgen. Maar zoals ‘de bomma’ zou zeggen: té is nooit goed. Het risico bestaat namelijk dat als je je haren te lang blootstelt aan de zon, ze uitdrogen en afbreken. 

Gelukkig kan je de blootstelling aan de zon op een fashionable way beperken. Draag bijvoorbeeld een hoedje (we hebben gehoord dat vissershoedjes erg trendy zijn deze zomer) of een sjaal over je haren. Ook kan je je haren opsteken of in een vlecht dragen. Hierdoor verkleint het haaroppervlak dat blootgesteld wordt aan de zon. 

Blush bulletin: je blonde haren beschermen tegen zon, zee en zwembad - Flashmagazine

Spoel je haren na het zwemmen

We gaan je zeker niet verbieden om een verkoelende duik te nemen in de zee. Maar voor je deze verfrissing opzoekt, maak je het beste je haren eerst nat met kraantjeswater. Het schone water zorgt er namelijk voor dat zout, chloor en andere boosdoeners minder kans hebben om je haar aan te tasten. 

Blush bulletin: je blonde haren beschermen tegen zon, zee en zwembad - Flashmagazine

Ook na een plons je haren even afspoelen met kraantjeswater is een must, want de hierboven vernoemde stoffen zitten na die duik wel nog tussen je lokken. 

Have fun op vakantie

Naast deze voorzorgsmaatregelen om je blonde haren te beschermen, is het vooral belangrijk om écht te genieten van je vakantie en heerlijk te ontspannen. Want ook een gezond lichaam en een uitgeruste geest zorgen voor gezonde haren. 

Liefs,
Palmira & Caroline