A bright white smile, daar dromen we natuurlijk allemaal van. Helaas is je tanden laten bleachen niet de goedkoopste en al zeker niet de gezondste optie voor je tanden. Gelukkig heeft moeder natuur heel wat in petto om je tanden super white te maken. Verdiep je in onze do’s en don’ts en there’ll always be a reason to smile.

Zéker doen voor een witte glimlach

Dagelijks je mond spoelen met cocosolie of Coco Clean

Vlekken krijgen geen kans, tandplak verdwijnt en je krijgt er een gezond en stevig gebit van.

Zuivel eten!

Want zuivelproducten zoals kaas en melk bevatten veel calcium en dat maakt je tanden sterker.

Kies voor rode vruchten

Rode vruchten zoals aardbeien maken je tanden witter. Ze bevatten veel zuren en zijn hierdoor natuurlijke witmakers voor je tanden. Let wel op dat je niet op je witte blouse morst, want dat maakt natuurlijk wél vlekken.

Kan ik een rietje krijgen alsjeblieft?

Voorkom vlekken op je tanden en drink met een rietje. Op die manier raakt het drankje namelijk je tanden niet. Dus stop al maar snel een rietje in je handtas!

An apple a day …

Want ja ook appels zijn goed voor je tanden, ze bevatten net als aardbeien zuren die je tanden witter maken. Daarnaast vermijd je tandplak door in een goede harde appel te bijten.

Wat je beter niet doet

Vermijd gepigmenteerd voedsel

Rode vruchten zijn dan misschien goed voor wittere tanden, maar gepigmenteerd voedsel vermijd je dan weer liever. Denk maar aan eten zaols rode biet, bosbessen en wortelen. Die maken vlekken op je tanden.

No coffee, no wine

Ook drankjes kunnen vlekken nalaten op je tanden. Drink daarom liever geen koffie of rode wijn. En ook balsamicoazijn maakt vlekken. Wil je toch wijn drinken? Drink dan nadien zéker een glas water, dat voorkomt dat vlekken zich vastzetten.

Let op met lipstick

Vermijd vlekken op je tanden door een dun laagje vaseline aan de binnenkant van je lippen aan te brengen.

Liefs

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin


Mooie tanden? Check! Nu nog de perfecte lippen. Palmira & Caroline geven je graag tips mee voor onweerstaanbare lippen te creëren.