Ladies, are you ready to party? In onze vorige Blush Bulletin kon je al heel wat inspiratie opdoen voor je outfit voor de komende festivals. Now it’s time for make-up & hair! Glitters, vlechtjes, siersteentjes,… alles kan en alles mag! Wij delen graag onze geheimpjes om er de komende festivals, en eigenlijk gewoon heel de zomer lang, als een prachtige boho-queen uit te zien.  

Safety first!

Eerste stap voor een festival make-up? Heel eenvoudig : zonnecrème! Je huid zal gedurende de hele dag worden blootgesteld aan UV-stralen dus sla je gezicht zeker niet over bij het insmeren. Een SPF50 is en blijft de allerbeste anti-rimpelcrème! De klassieke zonnecrèmes zijn vaak echter redelijk vet en olie-achtig, waardoor het geen ideale basis is voor een foundation. Kies daarom voor een zonnebescherming die speciaal ontwikkeld is voor het gelaat met matterend effect.

Matterende zonnegel SPF50 voor het gelaat, La Roche-Posay - Verkrijgbaar in de apotheek
Matterende zonnegel SPF50 voor het gelaat, La Roche-Posay – Verkrijgbaar in de apotheek

Party-proof basis

Vervolgens ga je een mooie en luchtige foundation aanbrengen op je gelaat die overigens net als jij heel wat uren moet meegaan : vermijd dus een te zware en te matte foundation die er door het zweten heel erg “caky” kan uitzien. Het gebruik van een minerale foundation is daarom ideaal. Deze laat je huid ademen, zorgt voor een natural glow én bevat ook een SPF 15.

Hetzelfde geldt voor lipstick : een zware crèmige lipstick in een felle kleur zal beeldig staan op de festivalweide maar hou er rekening mee dat je niet in de mogelijkheid zal zijn om elk half uur een beauty check te doen. Kies dus ook hier weer voor een subtielere gloss (we gaan immers nog crazy eye make-up doen!) die je zonder spiegel vlug even tussendoor kan bijwerken.

Voor je aan de festival-glitter begint, kan je ook je ogen al een beetje in de verf zetten met een paar laagjes mascara en een eyeliner. Kies hier best voor een waterproof variant om te vermijden dat je na een regenbui met zwarte panda-oogjes moet verder feesten. Valse wimpers zijn nog beter : deze doen nog meer voor je ogen dan mascara en indien je ze goed aanbrengt blijven ze tot 2 à 3 dagen mooi op hun plaats zitten. Wimper-newbie? Kijk dan zeker nog eens naar de tutorial in één van onze vorige Blush-bulletins waarin Caroline je toont hoe je zelf wimpertjes kan kleven.

Now it’s time to play! 

En dat mag je heel letterlijk nemen ;-). Een festivalmake-up mag heel speels zijn, dus aarzel niet om met highlighters, glitters en siersteentjes aan de slag te gaan!

In de eerste plaats kan kiezen voor een subtielere look door slechts enkele kleine siersteentjes of glitters boven je wenkbrauw of in je binnenste ooghoek aan te brengen. Ben jij een durver? Waarom dan niet kiezen voor een “face jewel” : dit zijn meerdere sierstenen samengebracht in een mooi patroon dat je op je voorhoofd kan kleven om jezelf te transformeren tot boho-queen! Online vind je heel wat voorbeelden, maar de allermooiste vind je bij “The Gyspy Shrine” : dit is een webshop volledig gewijd aan festivalmake-up waar je trouwens ook heel wat inspiratie kan opdoen.

Face jewels, online verkrijgbaar bij The Gypsy Shrine
Face jewels, online verkrijgbaar bij The Gypsy Shrine

Face jewels

Geen fan van glitter en steentjes en ben je op zoek naar een look die je ook gedurende de rest van de zomer kan dragen? Highlighter it is! Dit zorgt voor een prachtige glans op je jukbeenderen, op je neus, boven je wenkbrauwen en je kan je highlighter zelf als oogschaduw gebruiken! Cent pur Cent lanceerde onlangs de “born to glow”-kit waarin je drie kleurtjes highlighter vindt die je werkelijk overal kan en mag aanbrengen zodat jij kan shinen op het festival! Liever alles in één potje : kies dan voor de Multi-highlighter : deze verandert van kleur naargelang de ondertoon van je huid zodat hij echt bij iedereen past.

Highlighters Cent Pur Cent, verkrijgbaar bij de betere apotheek Links : Born to glow-box, rechts : highlighter in kleur Multi
Highlighters Cent Pur Cent, verkrijgbaar bij de betere apotheek
Links : Born to glow-box, rechts : highlighter in kleur Multi

In onderstaande tutorial toont Caroline je nog eens hoe je met deze highlighters aan de slag gaat voor de perfecte festivallook :

 

Make-up? Check! Time for hair!

– Embrace your natural hair: ben je niet zo handig met haarspeldjes, elastiekjes en krultangen? Laat je haren dan gewoon lekker los en “messy” hangen. Hoe meer volume hoe beter! Breng een royale hoeveelheid droogshampoo aan op zowel de wortels als op de lengtes van je haar : instant volume!

– Half up half down: kan je niet kiezen tussen je haren vast of je haren los dragen? Maak dan een combinatie van beiden. Doe alleen de bovenste helft van je haren in een knotje en voorkom zo dat je gehinderd wordt door loshangende manen in je gezicht. Verder kan je ook kiezen voor niet 1 maar 2 dotjes met een middenscheiding. Je look he-le-maal festivalproof maken? Doe dan wat losse glittertjes in de scheiding van je haar en zet deze vast met een beetje haarlak.

Braids: niets is meer boho dan kleine vlechtjes in je haar. Combineer dit eventueel met enkele veertjes in haar of ga voor dé trend van dit jaar : de pipe braid!

Ben je helemaal verkocht maar zelf geen expert in haar en glittermake-up? Op 18, 19 en 20 mei vind je ons op de festivalweide van Extrema Outdoor waar wij je, helemaal gratis en voor niks, transformeren tot festivalqueen! Come and visit us at our Blush-Booth, we know we will make you Blush ;-).

Now there’s only one thing left to do… Party!

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin