Heb ik een make-upborstel met stevige of zachte haartjes nodig? En kies ik voor een exemplaar met synthetische of natuurlijke haartjes? Vandaag de dag zijn er zoveel penselen op de markt dat het bijzonder moeilijk wordt om te weten welk je nu precies voor wat moet gebruiken. Met deze twee vuistregeltjes kies jij als een pro je make-upborstel op basis van de look die jij wil bereiken… 

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - Flashmagazine

1. Synthetische versus natuurlijke haartjes 

Je zal het wel al eens gemerkt hebben wanneer je in een make-up winkel advies vraagt over borstels: volgens de een kies je best voor natuurlijke haartjes, volgens de ander dan weer voor synthetische haartjes. Maar wat is nu eigenlijk het beste? Heel simpel: beide! 

Natuurlijke haartjes zijn poreus en zullen daardoor ook product absorberen. Hierdoor zijn deze niet ideaal om met vloeibare producten te combineren:  je wil uiteraard niet dat je dure foundation helemaal opgeslorpt wordt door je penseel, waardoor er niets meer op je gelaat achterblijft. Gebruik borstels met natuurlijke haartjes dus voor poederproducten. Net omdat de haartjes wat ruwer van textuur zijn, zullen poeders zoals oogschaduw en blush zich goed hechten aan je penseel, en niet in de lucht verdwijnen tijdens het aanbrengen. 

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - Flashmagazine

Synthetische haartjes zijn dan weer heel glad waardoor poeders zich niet goed kunnen hechten hieraan. Gebruik deze penselen daarom dan ook voor vloeibare producten zoals een foundation of zelfs je dagcrème. Er wordt geen product geabsorbeerd door het penseel en je kan het mooi blijven blenden op je huid. 

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - FlashmagazineDe synthetische Flat Kabuki, ideaal in combinatie met een vloeibare foundation. 

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - FlashmagazineDe natuurlijke Eye Blender Brush, de must have borstel om oogschaduw mooi te blenden op je huid.

Beide verkrijgbaar bij Blush.

2. Dichtbehaarde versus zachte borstels 

Ook zal je merken dat je een onderscheid kan maken tussen penselen met veel en stevigere haartjes enerzijds, en zachtere en luchtigere penselen anderzijds. Ook hier hangt je keuze weer af van het effect dat je wil bereiken. Een stevig penseel met veel haartjes gebruik je vooral wanneer je veel dekking en intensiteit wil creëren. Wil je bijvoorbeeld een fel zomers kleurtje oogschaduw gebruiken? Kies dan voor een korte en stevige borstel. Ook in combinatie met een foundation zal een dikker penseel voor veel meer dekking zorgen op je huid. 

Wil je echter een subtiel effect creëren? Kies dan voor een zachter en fijner behaard exemplaar, bij voorkeur ook met langere haartjes. Net doordat er minder haartjes zijn, zal er ook minder product op je huid achterblijven. Ideaal om een subtiele blush of highlighter aan te brengen, of om je oogschaduw mooi te blenden. 

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - Flashmagazine

Dankzij de Blush Kabuki creëer je optimale dekking met je foundation.

Blush bulletin: kies je make-upborstel als een pro! - Flashmagazine

Gebruik de Blush Brush voor een zachte en subtiele blush of highlighter.

Beide verkrijgbaar via Blush.

Nu je weet welke make-upborstel je moet gebruiken, lees je best ook nog even wat je moet doen om er stralend te blijven uitzien tijdens het zweten

Liefs,
Caroline

Blush - Flashmagazine