Ladies, het communiefeest komt steeds dichter en dichter. In onze vorige Blush Bulletins gaven we je al de nodige tips & tricks voor een nieuwe outfit en een stralende feestmake-up. Nu deze zorgen van de baan zijn, kunnen we ons richten op de final touches zoals een prachtig verzorgde nagels en een matching feestkapsel voor bij de outfit. 

You’re never fully dressed without a manicure

Wij vrouwen zijn bezige bijtjes : op het werk, in het huishouden, met onze kinderen,… wat maakt dat wij de verzorging van onze handen nogal eens durven overslaan tijdens onze badkamerroutine of toch tot een minimum beperken door een kleine tube handcrème in onze handtas te steken. Voor een feestelijke gelegenheid als deze verdienen we het dan ook om onze handen en dan vooral onze nagels van wat extra liefde én kleur te voorzien. Zo zal je zien dat een mooie manicure de kers op jouw communie-taart zal zijn ;-).

If I were a colour, I would be…

Voor de kleur van je nagels heb je helemaal vrij spel: je kan voor een matching kleur gaan bij je outfit of handtas, maar ook met een op zich staande kleur kan je een fashion statement maken. Go crazy dus. Geen inspiratie? Wij verzamelden voor jou de nail-trends van 2018 :

The perfect nude
De classy nudetrend gaat al enkele seizoenen mee, van prachtige zachtroze tot creamy white tinten. Belangrijk is dat deze nude kleur in het verlengde van jouw huidskleur ligt. We love nude, because there is beauty in simplicity.

OPI nude nagellak in kleur "Be there in a prosecco", verkrijgbaar bij Planet Parfum
OPI nude nagellak in kleur “Be there in a prosecco”, verkrijgbaar bij Planet Parfum

Glitter and glamour
Mag het net iets feestelijker? Dan kan je ook voor metallics en glitters gaan zoals goud en zilver. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om één nagel een prachtig metallic of glitterkleurtje te geven en de rest in nude tintje te lakken. Zelf niet zo handig ? Ga online op zoek naar een stijl die je mooi vindt en ga met een afbeelding naar je nagelstyliste, zo doen wij het ook :-).

lerachugunova_nails via Instagram
lerachugunova_nails via Instagram

Yellow
De lente vraagt om fresh colours en met geel zit je dan sowieso goed. Ben je helemaal weg van deze trend en wil je hem verder zetten op je nagels? Kies dan voor een fris citrus- of pastelgeel zodat het geheel een volwassen uitstraling krijgt.

Essie nailpolish in de kleur "Lauren's list", verkrijgbaar bij Kruidvat
Essie nailpolish in de kleur “Lauren’s list”, verkrijgbaar bij Kruidvat

Make the party last

Wil je graag langer genieten van het kleurtje op jouw nagels? Dan raden we jou aan om voor gellak te gaan. Dit kan je vergelijken met een klassiek flesje nagellak maar toch is het resultaat van langere duur : tijdens de behandeling worden er drie lagen gellak rechtstreeks op je eigen nagel aangebracht waarbij elke laag moet eerst uitharden onder een led- of UV-lamp die er voor zorgt dat je kleurtje echt nergens naar toe gaat tot wel drie weken lang.  Zo hoef jij je geen zorgen maken als je tijdens het spelen met jouw kapoen jouw nagels stoot!

Het voordeel van deze gellak ten aanzien van de klassieke gel- en acrylnagels is dat deze eenvoudig te verwijderen is door een “soak off”-badje terwijl kunstnagels door een professional moeten worden verwijderd. Dat maakt het hele verwijderproces een stuk zachter voor je eigen nagel die ook na de gellak helemaal intact blijft.

And now it’s time for a party! 

Spraytan? Outfit? Make-up & Nails? Check check check! Spring here we come!

Liefs,

Caroline en Palmira

 

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

Meer beautytips nodig om je voor te bereiden op het communiefeest van je kleine schat? Lees hier het artikel over de perfecte spray tan.