Het is weer back to school-time voor onze kids en dus ook back to work voor de drukke mama’s. Dat nieuwe ritme en de bijhorende ochtendrush kan nogal wat aanpassing vragen waardoor je ’s morgens waarschijnlijk minder ‘beauty time’ hebt dan tijdens de zomermaanden. Beauty-experte Caroline, zelf mama van 2 kapoenen, to the rescue! 

STAP 1 : goodmorning skin! 

Een gemakkelijke ochtendroutine begint de avond ervoor al. ‘S nachts draait het herstelproces van onze huid op volle toeren. En dat kan alleen maar indien je je huid goed reinigt en hydrateert voor het slapengaan.  Trek hiervoor ’s avonds enkele minuutjes tijd uit en je zal zien dat je er in de ochtend ook zonder make-up fresh & clean uitziet! 

STAP 2 : mirakels met basics

Een wakkere blik creëer je in letterlijk seconden. Dit doe je door een kleine hoeveelheid concealer of lichtere foundation onder je ogen en in je binnenste ooghoeken aan te brengen. Eventuele donkere kringetjes worden zo verdoezeld en de lichtere kleur zal je ogen optisch liften. Andere kleine oneffenheden kan je in één weg met hetzelfde product meenemen. Tenslotte poeder je wat af om te fixeren en je hebt de hele dag plezier van natural & flawless skin. 

STAP 3 : a splash of colour

Een subtiel aangebrachte blush zorgt voor nog meer frisheid in je gelaat en is ook perfect geschikt om op kantoor te dragen. Wist je dat je het beetje blush dat achterblijft in je borstel perfect als oogschaduw kan gebruiken? Dat beetje extra kleur zorgt voor een krachtigere blik maar is nog steeds subtiel genoeg om op de werkvloer te dragen. 

STAP 4 : een mooi kader

Net zoals jouw favoriete foto van je kids mooier is in een fotoframe, zullen ook je ogen sterker uitkomen indien ze mooi omkaderd worden : het volstaat om je wenkbrauwen lichtjes op te vullen met een natuurlijk bruin poedertje en om een snel zwart lijntje aan te brengen langs de waterlijn van je ogen. Resultaat : een krachtige “back at the office”-blik! 

STAP 5 : natural lips

Hoezeer we ook van een statement-kleur houden op onze lippen, dit is gewoon net iets te veel werk in de ochtend. Tijdens een drukke werkdag zou je deze dan ook nog meermaals moeten controleren en bijwerken om je look intact te houden. Niet echt workproof dus. Kies eerder voor een snelle lipgloss of lippenbalsem die je zelfs zonder spiegel “on the go” kan aanbrengen en waarbij het niet erg opvalt als deze na een paar uurtjes zou verdwijnen.

Et voilà! Meer heb je niet nodig om die eerste dagen van september te overleven. 

 

De Tutorial van Caroline bekijken?

Liefs,

Caroline & Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 

 

 


Be the coolest mom aan de schoolpoort. Caroline en Palmira van Blush Academy geven je fantastische fashiontips!