Ladies, it’s almost spring! En februari is doorgaans de ideale maand om je wintergarderobe stilletjes aan te vervangen door je heerlijk fris ogende lente-outfits. En ook in make-up hebben we nu wel wat nood aan frisheid: na de donkere wintermaanden die doorgaans gepaard gaan met zwoele smokey eyes (denk aan de feestdagen) kiezen we in de lente voor een frisse, gezonde en heldere look die helemaal tot zijn recht komt in de eerste zonnestralen.

De make-uptrend van spring 2018? It’s all about pink! En dat moet je niet beperken tot alleen je lipstick of blush. Net zoals in fashion de “ton-sur-ton”-trend weer helemaal terug is, mag je in je make-up ook verschillende rozetinten combineren op je ogen, cheeks en lips zonder er als een levensechte Barbie uit te zien.

Fresh cheeks

De gemakkelijkste manier om een frisse toets aan je make-up te geven is door je bronzer en contouring af en toe eens te vervangen door een toefje roze blush op je wangen : je kan hierbij kiezen voor een lief en echt girly roze voor een verjongend effect of een klassieker oud-roze voor een meer romantische vintage look.

Blush roze
Bellapierre loose mineral blush in Desert Rose (links) en Suede (rechts). 
Verkrijgbaar onder andere bij La Bottega en op www.blush-shop.be

 

50 shades of pink

Wanneer je op zoek gaat naar een frisse roze oogschaduw, zal je ook snel merken dat de keuze in soorten roze eindeloos is. Om een keuze te maken tussen al deze pink shades hou je best rekening met je natuurlijke oogkleur : groene ogen komen het meest tot uiting wanneer deze gecombineerd worden met een roze-tint die koelere en paarse ondertonen heeft. Blauwe ogen stralen dan weer in combinatie met warmere roze-tinten met een oranje ondertoon zoals peach en koraal. En voor de ladies met bruine ogen? You lucky girls! Bruine ogen kunnen alle roze-tinten aan, so feel free to experiment!

Er zijn tal van oogschaduwpalettes op de markt die de allermooiste en vooral meest draagbare rozetinten in één handige palette combineren. Onze favoriet? De Urban Decay Naked Palette 3: hierin vind je zowel de lieve en romantische roze kleurtjes voor overdag als de donkere varianten die je look ’s avonds net dat extraatje kunnen geven.

Urban Decay Naked 3 Palette, verkrijgbaar bij onder andere Ici Paris XL
Urban Decay Naked 3 Palette, verkrijgbaar bij onder andere Ici Paris XL

 

Studio shot of young beautiful bride

 

Spring kisses

Als finishing touch voor je pink look, werk je je make-up af met een mooie roze lipstick. Afhankelijk van de rest van je make-up kan je hier op veilig spelen met een neutrale nude-kleur met roze ondertonen of net gaan voor een statement lip in fuchsia. In de lipstick-collectie van Charlotte Tilbury vind je werkelijk alle tinten roze in zowel een matte als glanzende finish.

 

Pink lipstick
Charlotte Tilbury lipstick in Pillow Talk (links) en Bosworth’s Beauty (rechts)
Verkrijgbaar onder andere bij De Bijenkorf

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 

 

Meer make-up tips nodig van Blush Academy nodig? Lees hier hoe jij je bronzer multifunctioneel kan gebruiken!