De beautyindustrie komt dagelijks met nieuwe revolutionaire producten uit en vaak vragen we ons af welke nu eigenlijk het beste bij ons passen. Vandaag behandelen we micellaire beautyproducten! 

Wat zijn micellaire beautyproducten?

Micellaire producten zien eruit als water, maar toch is het net iets meer dan dat! Er zijn namelijk nog een aantal ingrediënten aan toegevoegd. Het is een soort van water met reinigende oliedeeltjes die zuiveren en hydrateren, zowel voor het haar als de huid. Dit komt door de micellen die in de producten zit. Daarvan dus de naam: micellair. 

Welke micellaire producten bestaan er?

Het meest bekende product is micellair water. Je kan dit gebruiken als make-up remover of als extra stap in je skincare routine. 

Blush Bulletin: wat zijn micellaire beautyproducten nu precies?  - Flashmagazine
©️ Kruidvat

Daarnaast heb je ook micellaire shampoos. Deze zijn ook doorzichtig van kleur!

Blush Bulletin: wat zijn micellaire beautyproducten nu precies?  - Flashmagazine
©️ Kruidvat

Kan ik deze producten ook gebruiken?

De micellaire producten zijn veilig voor alle huid- en haartypes, omdat er weinig tot geen schadelijke stoffen inzitten. Hierdoor is de kans dus klein dat je irritaties gaat ondervinden. Je kan micellair water voor de ogen en huid gebruiken, zo heb je geen aparte make-up removers nodig. Doe een beetje micellair water op een wattenschijfje en verwijder zo alle make-up.

En voor de shampoo: heb je vettig haar? Dan gaat deze shampoo vooral al het vuil uit jouw haar verwijderen. Bij droog haar gaat de shampoo eerder het haar hydrateren. Vaak vind je meerdere soorten micellaire shampoo en kan je dus kiezen wat het beste bij jouw haar past!

Of kies je liever een shampoo die volledig aangepast is aan je haren

Liefs,
Palmira & Caroline