De baard heeft het lang volgehouden. Hipsters zwoeren erbij. En nog steeds. Daarnaast heb je echte ‘baarders’, die het al heel hun leven dragen. Maar er is verandering op komst. De baarden worden steeds vaker ingeruild voor snorren. In alle vormen. Van motardmodel tot krullerig kunstenaarsexemplaar. Of wat dacht je van het subtiele lijntje boven de bovenlip? Alles kan. Een trend die wel snor zit.

Zoals zo vaak, komt dit fenomeen overwaaien van over de grote plas, meer bepaald het hippe Hollywood. Sommigen kiezen voor een potloodexemplaar, anderen gaan dan weer voor een heuse walrus onder de neus. Maar je hoeft zeker geen Tom Selleck of Freddie Mercury te zijn om een snor te dragen. 

De snor is de nieuwe baard - Flashmagazine

Toch was de snor niet altijd trendy, of, zoals je wil, een vaste dracht. Heel lang werd het gezien als belachelijke gezichtsbeharing. Maar dat verging de baard ook zo. En we weten ondertussen dat die laatste immens populair was, en nog steeds is. Baarden hebben een vaste plaats gekregen en zullen wellicht nooit helemaal verdwijnen, zonder dat je je ergens voor hoeft te schamen. Zoals echte hipstermannen betamen: eens het mainstream is, haken ze af en gaan ze op zoek naar een nieuwe trend. 

Kriebelt het al (onder de neus)? Of ben je toch eerder van fan een stoppelbaardje? Dat onderhou je zo!