Het product is een vaste waarde geworden in de badkamer van velen, maar weet jij eigenlijk waarom? Wij zetten alvast de voordelen van droogshampoo op een rijtje. Misschien ontdek je wel iets wat je nog niet wist…

Hoe gebruik je het nu eigenlijk?

Droogshampoo spuit je op je haren vanop een afstand van zo’n 10 à 15 cm. Focus hierbij vooral op de wortels. Laat het een paar minuten inwerken en borstel het dan uit je haar of gebruik gewoon je handen.

De voordelen van droogshampoo - Flashmagazine

Haren minder vet

De initiële reden voor het ontstaan van droogshampoo was om je haren droog te kunnen wassen. Zien je haren er wat vettig uit en heb je geen tijd of zin om onder de douche te springen? Dan is droogshampoo jouw redder in nood! Bovendien is het niet goed om je haren te vaak te wassen en kan droogshampoo helpen om die wasbeurt nog wat uit te stellen.

De voordelen van droogshampoo - Flashmagazine

Snelle oplossing

Soms is de dag te kort om alles gedaan te krijgen wat we willen. Sla jij toch niet graag een sportsessie over, maar moet je erna meteen door naar kantoor? Dan kan droogshampoo een uitkomst bieden. Net zoals in de zomer bijvoorbeeld, wanneer we zweten door zwoele temperaturen.

De voordelen van droogshampoo - Flashmagazine

Zorgt voor volume

Een leuk bijkomend effect van droogshampoo is dat het ook zorgt voor wat extra volume. Zo heb je niet ineens een frisse coupe, maar is die ook nog eens makkelijk te stylen. Let wel op: het is niet de bedoeling dat je dit iedere dag gebruikt.

De voordelen van droogshampoo - Flashmagazine

Voor vrouwen én mannen

Als je denkt dat enkel vrouwen droogshampoo kunnen gebruiken, heb je het helemaal mis! Ook voor mannen blijven de voordelen hetzelfde. Hun haar is vaak zelfs korter, wat het gebruik nog makkelijker maakt.

De voordelen van droogshampoo - Flashmagazine

Nu je de voordelen van droogshampoo kent, is het enkel nog een kwestie van een leuk kapsel te vinden. Daar helpen wij je graag mee!