Tal van vrouwen hebben er last van: sinaasappelhuid. Ondanks dat het heel normaal is, en er geen reden is om je er onzeker bij te voelen, zijn die kleine bultjes in de billen voor veel vrouwen een echte struikelblok. Met deze do’s & don’ts weet jij hoe jij er komaf mee maakt!

Wat is het?

Sinaasappelhuid wordt ook wel cellulite genoemd. Het ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt, waardoor een vernauwing van de bloedvaten wordt veroorzaakt. Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht moeilijker hun weg naar buiten vinden. Het bindweefsel verhardt, waardoor je de typisch bobbelige huid huid krijgt.

Do's & don'ts bij sinaasappelhuid - flashmagazine.be

De do’s

Eet en drink gezond

Gezonde voeding helpt ongetwijfeld bij het tegengaan van een sinaasappelhuid. Aangezien vetcellen aan de basis liggen van de narigheid, is het verstandig om vette voeding te vermijden. Fruit, groenten en volkorenproducten zijn wél een goed idee. Die voeren namelijk de afvalstoffen sneller af. En vergeet ook niet om veel water te drinken!

Sport

Sporten helpt om de bloedcirculatie te verbeteren, en daarvoor hoef je geen fitnessabonnement af te sluiten. Zelfs wandelen helpt al! Ook joggen en zwemmen zijn aan te raden. Daarbij kan je het gezellig samen met je partner doen!

Scrub

Ook scrubben stimuleert de bloedsomloop en anti-cellulitecrèmes worden beter opgenomen door je huid. Je krijgt er nog eens een zachte huid van. Enkel voordelen dus!

Do's & don'ts bij sinaasappelhuid - flashmagazine.be

De don’ts

Vette voeding

Als je weet dat sinaasappelhuid is opgebouwd uit vetcellen, dan hoef je het niet ver te zoeken om te weten dat je vette voeding best vermijd. Vetten en suikers laat je dus het best links liggen.

Do's & don'ts bij sinaasappelhuid - flashmagazine.be

Stoppen met smeren

Nu de zomer voor de deur staat, wil je waarschijnlijk je lichaam ‘summerproof‘ maken. Heel goed, maar begin niet pas met smeren in de lente. Masseer, of nog leuker: laat je masseren en insmeren met een olie of crème het hele jaar door.

Do's & don'ts bij sinaasappelhuid - flashmagazine.be

Het is niet makkelijk om alle tips toe te passen, maar door een beetje op te letten zal je vast en zeker verbetering zien. Succes!