Een prachtige make-up look die een halfuurtje later wordt verpest door glanzende vlekken. Heel vervelend, maar gelukkig is er iets aan te doen. Hoe je omgaat met een vette huid, ontdek je hier.

De boosdoener

Die glans op je gezicht wordt veroorzaakt door een overproductie aan talg. Talg is een natuurlijke beschermer van je huid, maar door een teveel raken je poriën verstopt en is je huid gevoeliger voor onzuiverheden. Vaak is de T-zone het vatbaarst voor een vettig laagje.

Je huidtype is vooral genetisch bepaald. Toch kunnen bepaalde factoren de talgproductie stimuleren of net verminderen.

Reinigen

Aan je genetische samenstelling kan je niets meer veranderen. Maar aan je verzorgingsrituelen wel!

Je vette huid pak je aan door de juiste verzorgingsproducten te kiezen, die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw huidtype. Duik ook nooit onder de lakens zonder eerst je gezicht grondig te reinigen. Make-upresten zijn een broeihaard voor onzuiverheden en stimuleren de talgproductie. Ga dus altijd voor het slapengaan braaf je gezicht wassen. Met een zachte lotion haal je de laatste restjes weg.

Een vette huid verzorgen doe je zo - Flashmagazine.be

Hydrateer

Na een goeie reinigingsbeurt heeft zelfs een vette huid nood aan hydratatie. Ga niet voor een dikke voedende crème maar kies voor een luchtige, hydraterende variant zodat je poriën nog vrij kunnen ademen.

De juiste make-up

Gelukkig is er ook op vlak van cosmetica een aanbod voor dames met een vette huid. Kies voor een matterende foundation, maar smeer hem niet te dik. Je huid moet kunnen ademen! Poeder je gezicht af met een fixerend poeder. Heb je graag wat meer zekerheid dat alles mooi op zijn plaats blijft? Dan kan je een matterende primer en settingspray gebruiken als basis of afwerking.

Bijsturing

Ondanks alle moeite toch nog last van een glanzende huid? Dan kan je ingrijpen met ‘blotting papers’. Deze dunne papiertjes gebruik je om het overtollig vet weg te deppen doorheen de dag.

 

 

DELEN