Hoe kan je beter aantonen dat je werkelijk van de zon hebt genoten, dan door het verschil te laten zien tussen de mooi gebruinde huid en de streepjes vel die tijdens het zonnebaden bedekt werden door een lapje stof? Dergelijke bikinibandjes kunnen erg sexy zijn, en toch vinden vele dames onder ons ze niet mooi. Tijd dus voor wat goed tips tegen voor egaal bruine huid…

Bruin vs. melkwit 

Waar valt het onderscheid tussen melkwit en goudbruin het meest op?  Yes, ter hoogte van je decolleté en je schouders. Het wordt meteen duidelijk welk soort bikini je tijdens het zonnebaden hebt gedragen.

Oplossing 1:

De voor de hand liggende methode om ze te vermijden, is natuurlijk de zon schuwen. Dan kan je uiteraard net zo goed thuis in de living vakantie nemen.

Oplossing 2:

Topless zonnen. Maar eerlijk is eerlijk… lang niet iedereen voelt zich daar gelukkig bij. En in vele landen is de monokini nog steeds niet toegestaan.

Oplossing 3:

Schaf je maar snel een ‘strapless’ bikini’s of badpak aan. Want een andere mogelijkheid is om zoveel mogelijk van bikini of badpak te verwisselen. Deze optie is vooral geschikt voor wie langere tijd op vakantie gaat. Zorg er dan wel voor dat je telkens een verschillend model kiest en smeer genoeg crème op de stukjes huid die voor het eerst blootgesteld worden.

De bandjes van de vorige dag verdwijnen als sneeuw voor de zon en uiteindelijk zal het je wel lukken om met een egaal bruin tintje thuis te komen.

Oplossing 4:

Misschien is het volgende wel een optie: de Tan Through Bikini. Deze badkledij is gemaakt van een heel lichte stof. Die verstopt weliswaar wat je verborgen wilt houden voor de buitenwereld, maar tegelijk laat het weefsel toch nog de zon door. Zodat je de kans krijgt om mooi egaal te bruinen.

 

Kwamen de oplossingen te laat?

Mocht je desondanks van de vakantie thuiskomen met ontsierende, witte strepen op schouders en borsten, dan is er nog een laatste redmiddel: een zelf-bruinende crème. Vanzelfsprekend breng je de crème alleen op de niet-gebruinde huidzones aan. Het is wel aan te raden om de zelfbruiner eerst even op een minder zichtbaar plekje te proberen om te weten te komen of het effect van de zelfbruiner ongeveer gelijk is aan je eigen, goudbruine tintje. Maar heb je eenmaal het juiste product te pakken (er bestaan zelfs zelfbruiners die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn), dan kan je witte strepen en vlekken nagenoeg geheel camoufleren.