Heb je een onzuivere huid? Laat je dan niet verleiden om een dikke laag foundation op je gezicht te smeren. Een egale teint krijg je door in stapjes je make-up aan te brengen. Wij verklappen je hoe.

Een laagje, nog een laagje, nog een laagje… too much! Gebeurt het je ook wel eens dat je een puistje of roodheden probeert te verbergen, maar je dan eindigt met té veel foundation? Geen paniek, het overkomt de beste. Gelukkig hebben wij enkele handige tips om dit op te lossen.

Back to basics: waarvoor dient foundation?

Dat te veel foundation geen goed idee is, moeten we je vast niet vertellen. Het hoopt op gedurende de dag en het gaat er smerig uitzien. Daarom gaan we even back to basics: waarom gebruiken we foundation? In eerste instantie dient foundation ervoor om je huid egaler te doen lijken en meer te doen stralen.

Te veel foundation? Zo los je het op! - flashmagazine.be
©Cent Pur Cent

Daarnaast kan je met foundation een gezonde gloed creëren en oneffenheden verbergen. Maar let op: foundation dient niet om wallen of puistjes te verbergen. Hiervoor gebruik je beter concealer.

First things first

Wil je graag roodheden of een puistje verbergen? Gebruik hiervoor dan vooral niet te veel lagen foundation. Opteer liever voor een colour corrector om roodheden te verbergen. Deze breng je aan na je dagcrème, primer en/of moisturizer. Vervolgens breng je een subtiel laagje foundation aan om een egale huid te creëren. Je wilt absoluut niet te veel foundation gebruiken, want het gaat alleen maar in de lijntjes en rimpels van je huid kruipen.

Daarna volgt pas de concealer om wallen of rimpels te verbergen. We brengen de concealer liever na de foundation aan, om te voorkomen dat ie verplaatst wanneer je foundation aanbrengt.

Te veel foundation? Zo los je het op! - flashmagazine.be

Als laatste poeder je het geheel af met bijvoorbeeld een poeder foundation of HD poeder. Deze zorgt ervoor dat de foundation en concealer vastgezet wordt en je er heel de dag stralend uitziet.

Te veel foundation? Zo los je het op! - flashmagazine.be
©Cent Pur Cent minerale foundation, €34,99

Wat moet je onthouden?

Niet alleen ziet het er super onnatuurlijk en ongezond uit om te veel concealer, foundation en poeder aan te brengen, het maakt je ook ouder. Dus hou je aan de gouden regel ‘less is more’ en breng slechts dunne laagjes aan voor een natuurlijk effect.

Extra tips nodig voor een egale teint? Check Caroline haar full coverage routine voor een flawless skin!