Met de juiste selfie-ready producten tover ook jij de perfecte huid tevoorschijn! Voor alle selfie-addicts biedt MakeUpDate Artist Renilda Luts dé must have make-uptools aan voor het verkrijgen van de perfecte no filter foto! Creëer je perfecte fotolook en gebruik de juiste producten die corrigeren, camoufleren, fixeren en je gezicht een insta-glow geven.

1 – Hydrateren dat moet je echt leren

Start altijd met een goede hydratatie. Die geeft vanzelf al een mooie en egale huid. Een echt topproductje hiervoor is de Dior Capture Youth Lift Sculptor (97 euro). Dit is een serum dat een mix van krachtige antioxidanten uit groene en witte thee bevat. Het voorkomt verslapping en spant ook direct je huid aan.

Dior Capture Youth Lift Sculptor €97,-
Dior Capture Youth Lift Sculptor €97,-

2 – Een primer

Jawel hoor, een primer zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en maakt van je huid een egaal canvas. Licht weerspiegelt het best op een glad oppervlak en daar zorgt de juiste primer voor.

SOS primer van Clarins in zes tinten €35,-
SOS primer van Clarins in zes tinten €35,-

 

3 – Conceal & Correct!

Close-ups vragen om een perfecte teint. Met de juiste kleur corrigeer jij je imperfecties: perziktint neutraliseert donkere kringen, groen bedekt roodheid en lila verfraait een doffe en vale huid.

Rimmel Insta Conceal & Correct €10,99-
Rimmel Insta Conceal & Correct €10,99-

4 – Kies de juiste foundation

Foundation is de Instagramfilter voor je huid. Zorg er wel voor dat je de juiste kleur kiest die met je eigen teint versmelt en blenden, blenden, blenden!

Forever Undercover van Dior
Forever Undercover van Dior €47,96-

 

5 – Contouren, de make-upmagie.

De camera houdt van gedefinieerde jukbeenderen! Maar hoe doe je dat? Renilda trekt de trukendoos open. Zuig je wangen in zodat je goed voelt waar je jukbeen zit. Breng onder dat bot een crème aan die een fractie donkerder is dan je huid. Trek een lijn vanaf je oor in de richting van je mond en blend alles mooi met je huid. Doe hetzelfde aan je kaaklijn. Met deze truc benadruk je meer die V-vorm van je gezicht.

6 – Highlighter

Met een highlighter benadruk jij je botstructuur. Omdat het glans geeft en zorgt voor die glinsterende finish. Renilda raadt aan je jukbeenderen, cupidoboog van de bovenste lip, binnenste ooghoeken en neusbrug wat op te lichten.

7 – Blush

Zorg voor een levendige en gezonde indruk en geef de voorkeur aan blush in crèmevorm, omdat die mooi versmelt met je huid en dus natuurlijker oogt. “Want niets is mooier dan een beetje blush”, zegt Renilda.

8 – Fix & Matte!

Een glimmend gezicht is een selfie no-no. “Maar ik zou een poeder nooit over heel het gelaat gebruiken”, aldus Renilda. “Slechts hier en daar om te fixeren of te matteren.”

Rimmel Insta Fix & Matte (10,99 euro).
Rimmel Insta Fix & Matte €10,99-

 

Ready? Say cheese!

Nu zie je er onberispelijk uit met een gladde huid, die het licht perfect weerkaatst. En met een setting spray ben je altijd camera-ready. Lach, set, instaselfie!

Renilda