Make-up your day! 

Instagram: voor elke beauty-addict een fantastische bron van inspiratie waar tips & tricks fervent worden gedeeld en bloggers en influencers ons de nieuwste holy grail producten tonen. Maar als we naar veel van de beelden op Instagram kijken, zouden we elke dag aan de slag moeten met massa’s make-up en mogen we deur niet verlaten zonder perfect gecontourde jukbeenderen en Hollywood red lips. You know us, ook wij houden van deze glamoureuze looks maar ook wij weten maar al te goed dat dit sommige dagen gewoon niet haalbaar is. Hoe kan je dan toch in slechts een paar minuten een mooie daglook creëren? 

Prepping is key! 

Our absolute best make-up advice? Skin is always in!  Welke make-up stijl je ook kiest, 75% van je resultaat zal afhangen van de conditie van je huid. Wanneer deze mooi opgemaakt is en er gezond en glowy uitziet, zal je sowieso stralen. Of je dan voor een natural eye look of een smokey eye kiest, maakt niet zoveel uit en zal vooral afhangen van je personal taste. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar : het heeft niet veel zin om uren voor de spiegel te staan om de perfecte smokey eye te creëren, als je niet eerste de nodige aandacht aan je huid besteed.

Every artist needs a blank canvas

You only have one skin, so handle it with care. Een goede huidverzorging, nog voor je start met je make-up, is dan ook de allerbelangrijkste stap in je dagdagelijkse badkamerritueel. Every artist needs a blank canvas, dus begin steevast met een goede reiniging. Vervolgens is het belangrijk om je huid gedurende de hele dag te voorzien van de nodige voedingsstoffen en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, dus sla je dagcrème nooit over!

BB-cream van Bellapierre
BB-cream van Bellapierre

The prepping is done, now it’s time to play! Voor een dagmake-up kies je best voor een niet te zware foundation. Tegenwoordig zijn er al tal van lichtere en natuurlijkere alternatieven die je een mooie dekking bieden zonder er caky uit te zien. One of our secrets? De BB-cream van Bellapierre. Deze BB geeft je een mooie dekking met natural glow, bevat een natuurlijke SPF van 15 én is ook dan ook nog eens mineraal. What more could a girl ask? Deze BB is stilletjes aan een cultproduct aan het worden onder de beauty-addicts en is verkrijgbaar in tal van schoonheidsinstituten in het hele land. Bellapierre heeft trouwens ook een minerale foundation in poedervorm : breng een dun laagje poeder aan over je BB-cream and hello flawless skin!

Een foundation of BB-cream neemt alle oneffenheden weg uit je gelaat, maar natuurlijk ook een groot deel van de mooie natuurlijke blos op je wangen. Werk daarom je huid altijd af met lichte blush of bronzer op je jukbeenderen en/of wangen.

blush of bronzer op je jukbeenderen en/of wangen

It’s all about the eyes

We admit : ook voor ons moet het ’s morgens soms gewoon snel gaan. Maar dat betekent niet dat je moet inboeten op het resultaat en dat je geen mooie eye look kan creëren. Met de 2-kleurentechniek, die werkelijk iedereen onder de knie kan krijgen, geef je extra dimensie aan je kijkers op 1-2-3. Het principe is een eenvoudig : kies voor 2 kleuren oogschaduw in natuurlijke tinten zoals beige, taupe, koper,… Breng de lichtste kleur aan op de binnenkant van je ooglid en de donkerste kleur aan de buitenkant van je ooglid. Door het spel van licht en donker lijken je ogen meteen een stuk groter zonder al te veel make-up te hebben gebruikt. Werk af met een laagje mascara (of twee) en je hebt instant Bambi-ogen!

2-kleurentechniek eye look

Kissable lips

Wist je dat voor je lippen hetzelfde geldt als voor je huid? Als je lippen er gehydrateerd uitzien, zijn ze sowieso kissable en maakt het niet zoveel uit voor welke kleur je kiest. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een hydraterende lipstick in een neutrale kleur die aansluit bij je natuurlijke lipkleur.  Minimal touch-ups needed tijdens de dag!

Liefs,

Caroline en Palmira

Tips nodig voor de perfecte party make-up? Ontdek ze hier.