Je hoeft er heus geen 60 voor te zijn: steeds meer jonge vrouwen kiezen voor zilveren lokken. Het ziet er niet alleen helemaal Instaproof uit, maar kan verrassend genoeg een verjongend effect hebben! Van hoe je het laat kleuren tot hoe je het mooi grijs houdt: wij geven je enkele gouden tips voor zilveren lokken. 

Blond vs. brunette 

Iederéén staat met grijze lokken, wat je natuurlijke haarkleur ook is. Voor blondines is het iets makkelijker om grijs te gaan, terwijl brunettes dat best geleidelijk aan doen. Je moet dan eerst je haar bleken en nadien gradueel grijze balayages of highlights opbouwen. Maar dat is niet simpel en vergt wel wat geduld … Eén advies: do not try this at home en maak een afspraak bij je kapper! 

Vind je tint

‘50 Shades of Grey’ is niet enkel een kaskraker, maar ook een goede kapselleuze. Het is belangrijk om de juiste grijstint te vinden die matcht met jouw gezicht en teint, want de verkeerde kleur kan je er snel grauw en dof laten uitzien. Je kapper helpt je graag met kleuradvies op maat. 

Kleine wasjes, grote wasjes

Was je grijze lokken minder vaak om je kleur langer vast te houden, want grijs haar kan snel gelig kleuren. Kies daarbij voor een sulfaatvrije shampoo en conditioner: sulfaten verwijderen kleur net. Deze wissel je best af en toe af met een zilvershampoo die kleurcorrigerend werkt. 

  • Sulfaatvrije shampoo en conditioner van Ray
    Aanbevolen verkoopprijs: € 39

Glansrol 

Verwen je lokken minstens 1 keer per week met een haarmasker zodat ze hun glans behouden. Geverfd haar wordt sneller dof en dat heeft een verouderend effect. 

Deep Nourishing Hair Mask van Ahava
Aanbevolen verkoopprijs: € 30,90
DELEN