Je hebt het inmiddels al duizenden keren gehoord: zonnecrème smeren is ontzettend belangrijk. Maar sommige plekjes zien we vaak over het hoofd. Hier vergeet ook jij waarschijnlijk je zonnecrème aan te brengen! 

Oren

Je gezicht insmeren met zonnebescherming is al een goed begin. Besteed echter ook wat aandacht aan je oren, en dan vooral de bovenkant!

oor

Neus

Je neus raak je wat vaker aan doorheen de dag en steekt bovendien ook wat uit waardoor hij harder is blootgesteld aan de zon. Geef hem dus zeker een extra laagje!

Hier vergeet je vaak zonnecrème aan te brengen - flashmagazine.be

Voeten

Draag je sandaaltjes of slippers, dan is ook de bovenkant van je voet zo goed als de hele dag blootgesteld aan het zonnetje. Vermijd dat de riempjes van je schoeisel in je voet bakken en smeer dus ook hier wat bescherming.

voeten in water
©Pexels

Haarlijn / kledingslijn

Je haarlijn, maar ook de randen van je kleding zijn gevoelig om rood uit te slaan. Smeer niet tot op het randje, maar ook een beetje onder je kleding. Een hoedje of een pet dragen helpt ook goed om een verbrande haarlijn te voorkomen!

Hier vergeet je vaak zonnecrème aan te brengen - flashmagazine.be

Wenkbrauwen

Ook de wenkbrauwen worden vaak vergeten. Nochtans is het een plaats waar vaak kwaadaardige melanomen worden gevonden.

Hier vergeet je vaak zonnecrème aan te brengen - flashmagazine.be
©Pexels

Zonnecrème en make-up is niet de meest ideale combinatie. Hier lees je hoe je toch met make-up veilig van de zon kan genieten.

Nog meer leuke tips? Check dan zeker onze Facebookpagina eens!