Iedere would-be Van Avermaet of Dumoulin probeert zoveel mogelijk van de tics van de wielerprof over te nemen. Soms zonder goed te beseffen waarom die beroepsrenner iets doet. Zo zetten ook die blinkende benen zonder haartjes aan tot navolging. 

Een scheermesje, al dan niet elektrisch, maakt standaard onderdeel uit van de toiletzak van de renners die in competitie uitkomen. Ook van de vrouwelijke coureurs. Ze hebben tal van redenen om ervoor te zorgen dat hun benen helemaal kaal zijn. Het feit dat men niet uit de toon wil vallen, is misschien wel de minst belangrijke.

benen scheren

Massages & valpartijen

Gladde kuiten zijn buiten een traditie tevens ook een teken van toewijding aan de sport. Alleszins is het zo dat geschoren benen de dagelijkse massage vergemakkelijken en ook effectiever maken. Je hebt minder olie nodig en het risico op haarvatontsteking vermindert. Wellicht belangrijker nog is de realiteit dat vallen en opstaan nu eenmaal bij fietsen hoort. Zonder haartjes kunnen schaafwonden beter verzorgd worden. Het is ook een stuk minder pijnlijk als je die pleister na enkele dagen moet verwijderen. Over het voordeel van verminderde luchtweerstand en dus hogere snelheden is de wetenschap nog verdeeld.

Nog een extra voordeel: veel vrouwen vinden gladgeschoren mannenbenen aantrekkelijker, omdat de spieren er beter door uitkomen. 

How to?

  • Indien het een tijdje geleden is, kan je de lange haren beter eerst wat korter knippen met de schaar.
  • Zeep de benen zeker niet in voor het scheren.
  • De avond is het beste moment om deze klus te klaren. Omdat tijdens de slaap de haartjes zich een klein beetje terugtrekken in de haarzakjes.
  • Het is aan te raden om eerst een tijdje water over de huid te laten lopen, vooraleer het mesje tevoorschijn te halen. Te lang wachten is ook weer niet goed. Rimpels, weet je wel.
  • Droog scheren met een ‘Giletje’ is uit den boze. Er moet echt wel scheerschuim aan te pas komen.
  • Vervang tijdig het mesje en kies voor kwaliteit. Waarschijnlijk spendeer je toch ook fortuinen aan je fietsmateriaal.
  • Je moet steeds beginnen met te scheren met de haargroei mee.
  • Slalom tussen wondjes en niet geheelde littekens door.
  • De huid rond de knieën krijg je strakker door ze te buigen.
  • Als alle haartjes weg zijn, moet je je niet schamen om de benen in te smeren met aftershave. 

Zo, heren… Die benen zijn nu helemaal klaar om op de fiets te springen. Nu alleen nog de sexy kuiten ontwikkelen?

 


 

Nog opzoek naar een plezante fietstocht? Ontdek deze fietstocht doorheen het Maasland!