Een van de grootste beautyblunders is de verkeerde verzorging te gebruiken voor je huid. Bij een goede verzorging horen namelijk de juiste producten. Maar niet elk product werkt voor alle huidtypes. Je stemt ze dus beter af op jouw type van huid. Hiervoor is het wel belangrijk om te weten welk type je hebt. Geen idee? Wij vertellen je hoe je jouw huidtype kan bepalen in 3 stappen.

We onderscheiden vier huidtypes: droog, normaal, vet en gecombineerd. Om je huidtype te bepalen, moet je deze stappen volgen:

    1. Was je gezicht grondig
    2. Wacht 15 à 30 minuten en gebruik geen andere producten
    3. Vergelijk je huid met de kenmerken van de vier huidtypes hieronder

Droge huid

Een droge huid kan je makkelijk onderscheiden door de droge plekjes op je huid. Je huid voelt dan strak aan en het trekt wanneer je lacht of fronst. Vervolgens zijn de poriën nauwelijks tot niet zichtbaar. Dit huidtype vertoont bovendien geen puistjes. Als laatste kan je ook rode plekken in je gezicht hebben. Producten voor een droge huid zijn gericht om ze te herstellen door vochtverlies tegen te gaan. Reinig mild, maar hydrateer extra goed om de vochtbalans te herstellen. Gebruik producten met een vettere textuur en vermijd uitdrogende producten en heet water.

Bepaal je huidtype in 3 stappen

Normale huid

Dit is het beste huidtype dat je kan hebben! Je huid heeft geen droge of vette delen, je poriën hebben een normale grootte en je krijgt amper puistjes. Toch wilt dit niet zeggen dat je je huid niet meer moet verzorgen! Dat moet je nog steeds doen om de conditie van je huid te behouden en je huid in balans te houden. Gebruik licht voedende producten en vermijd uitdrogende of vette producten. Hier is het ook belangrijk dat je je gezicht goed reinigt en voldoende hydrateert.

Bepaal je huidtype in 3 stappen

Vette huid

Jouw huid bevat vette delen of is volledig vet en glanzend. Je poriën zijn heel goed zichtbaar en je huid vertoont acne. Nadat je je huid reinigt, kan deze trekkerig aanvoelen. Gebruik producten op basis van een vloeistof of gel. Deze zorgen ervoor dat je huid er egaler uitziet en de poriën worden minder zichtbaar. Het is niet zo’n goed idee om uitdrogende ingrediënten zoals parfum, alcohol en essentiële oliën te gebruiken bij een vette huid. Dit brengt namelijk veel irritatie met zich mee. Om het glanzend effect op je huid te verminderen, kan je matterende producten gebruiken. Nog meer tips voor een vette huid? Wij bezorgen ze je graag!

Bepaal je huidtype in 3 stappen

Gecombineerde huid

Je hebt een huidtype dat een combinatie is van een droge of normale huid, en een vette huid. Sommige delen zijn vet, zoals je T-zone. Andere delen, zoals je wangen, kunnen normaal of droger aanvoelen. Je poriën zijn dus enkel op de vette delen goed zichtbaar en daar kunnen puistjes ontstaan. Je moet je huid mild reinigen en op elk verschillend huiddeel een ander product gebruiken. Kies voor een hydraterend product op de droge en normale delen en een gelproduct voor de vette delen. Vind je dit te veel moeite en gebruik je liever maar één product? Neem dan eentje dat hydrateert, zonder je huid vetter te maken.

Bepaal je huidtype in 3 stappen