GEKNIPT VOOR JOU 

Dit voorjaar spotten we enkele leuke kapseltrends, die een belangrijke hoofdrol spelen. Via de internationale catwalks waaide er een frisse wind door de haren. We lieten de schaar eens haar werk doen. 

Kapseltrends gespot! kort haar is helemaal HOT. 

Het voorjaar is altijd een fijn moment om jezelf een nieuwe coupe aan te meten.‘Kort kapsel met jaren 20 twist en pony’ is een trend die op de menu van je kapper zal staan. Vooral een rechte pony dan. De coupe is vrij rond, niet gelaagd en naar binnen geknipt. Heel retro. En heel makkelijk bij te houden. Maakt een ‘type’ van je. 

Ga je toch liever voor een lange coupe? 

Ga dan voor alles op één lengte. Het summum van vrouwelijkheid. Eigenlijk een tijdloze trend. Dit seizoen wordt haar op een heel natuurlijke manier gedragen. Als je wat beweging in je haar wil, kan dat met speelse laagjes. Het geeft ook wat meer volume.  

Kies voor een bob 

Bob kapseltrend

Dit kapsel heet bob. Tegenwoordig vrij recht en natuurlijk. Steil te dragen, of met zachte krul. Perfect combineerbaar met pony. Het mag er best wat ‘uitgegroeid’ uitzien, alsof je ieder moment naar de kapper zou mogen. Maar dan ook weer nét niet. Een esthetische balans. Dat noemt men georganiseerde nonchalance.   

Buzz of ‘rattenkopje’

buzz - rattenkopje
Bron: Courtesy of givenchy

Ja, je leest het goed. Het buzz-cut kapsel kan ook voor dames. Ook dit is een haartrend, die begin 2016 al het licht zag. Het leuke is dat vanaf dan je haar een voortdurend proces is, en je kan ‘sparen’ voor meer mogelijkheden. Een bevrijding die de dragers ervan niet graag opgeven. 

Een bloempot kapsel voor de waaghalzen?

Bloempot kapseltrend

Dit is een haartrend die menig model zich aanmeet. Dit najaar zijn de bloempotkapsels nog botter dan voorheen. Eenvoudig. Boyish. Daring. Maar vooral heel fris en uitgesproken voor wie eens wil breken met het ‘gewone’.

Durf jij het aan?

Opzoek naar meer trendrapporten? Check dan de artikels van Blush Bulletin!