Valse wimpers een tikkeltje too much? Dan heb je duidelijk nog niet kennisgemaakt met de nieuwe generatie falsies!

De keuze aan hulpstukken voor je wimpers is tegenwoordig eindeloos. Of je nu met individuele wimpers of integrale strips aan de slag gaat, wimpers kleven is een leerproces. Deze tips van MakeUpDate Artist Renilda Luts helpen je al aardig op weg.

Kies de juiste wimpers 

Ben je niet gewoon om valse wimpers op je ogen te hebben? Kies dan het natuurlijkste paar.

Buigzaam maken

Neem de wimpers voorzichtig aan beide uiteinden vast en beweeg ze afwisselend op en neer. Zo wordt de rand buigzamer en past deze zich beter aan de vorm van je oogleden aan.

Geknipt

Valse wimpers zijn vaak nogal lang als je ze koopt. Je kan ze beter bijknippen tot ongeveer de lengte van je eigen wimpers. Leg de valse wimpers op je oogleden om de juiste lengte te weten en knip vervolgens het buitenste uiteinde op maat af.

Breng de lijm aan

Breng een beetje lijm aan op je hand of een ander oppervlak en haal de wimperrand er voorzichtig doorheen. Gebruik niet te veel lijm, een dun lijntje is genoeg. Aan de uiteinden mag je iets meer voorzien, want die laten vaak het snelste los.

Wacht enkele seconden 

Plak de wimpers niet meteen op, maar wacht minstens 30 seconden tot de lijm wat gesetteld is. De lijm heeft dan de tijd gehad om wat harder te worden en kleeft net genoeg om zich meteen vast te hechten aan je huid.

Mascara of niet?

Breng een laagje mascara aan vooraleer je de valse wimpers opkleeft. Dat zorgt ervoor dat je natuurlijke en valse wimpers een mooier geheel vormen en even zwart zijn. Mascara aanbrengen bovenop de valse wimpers is niet nodig en doe je beter niet, om hun kwaliteit te behouden.

Eyeliner

Een streepje eyeliner is het ultieme trucje om je valse wimpers onzichtbaar te maken nadat je ze hebt aangebracht. Dus teken een zwart lijntje aan de rand van de wimpers en niemand heeft door dat je vals hebt gespeeld.

Handig hulpmiddeltje

Valse wimpers aanbrengen met je vingers is meer iets voor gevorderden. Daarom bestaan er speciale tools of een gewoon pincet om de uiteinden eerst plaatselijk vast te zetten. Zorg ervoor dat je de wimpers goed aanduwt, vooral bij de hoekjes want daar willen ze weleens loslaten.

Renilda

Make-up artist Renilda Luts