Sweat baby sweat, tijdens deze zwoele zomerdagen loopt het zweet al snel langs je voorhoofd naar beneden. Maar wat met je make-up? Voorkom dat die van je gezicht smelt met deze 8 handige beautytips die ervoor zorgen dat je make-up blijft zitten tijdens het zweten. 

1. Dorstig weer wil zeggen hydrateren 

Niet enkel jij, maar ook je huid is dorstig met dit weer. Zowel voldoende water drinken, als je huid goed hydrateren is dan ook must. Kies hierbij voor een hydraterende dagcrème of vul aan met een serum. 

Blush bulletin: zo blijft je make-up zitten tijdens het zweten - Flashmagazine

2. Bescherm je huid met zonnecrème 

Vervolgens kan een laagje zonnecrème natuurlijk niet ontbreken, want niets is zo vervelend als een verbrande snoet. Voor je gelaat kies je het best voor een crème met SPF-factor 30 tot zelfs 50. Bovendien zorgt de zonnecrème voor een mooie gloed op je gelaat.

3. Primers zijn je vriend

Ben je een echte zweter? Dan voeg je het best ook nog een primer toe. Voor je gelaat kies je het best voor een prep & prime spray en voor je oogmake-up een primer in crèmevorm. Want net zoals je de muren eerst voorziet van een laagje primer, houdt ook je make-up beter na de nodige voorbereiding.

Blush bulletin: zo blijft je make-up zitten tijdens het zweten - Flashmagazine

4. Kies mat voor vloeibaars

Wij zouden met dit warme weer onze foundation eerder achterwege laten en enkel een laagje concealer aanbrengen. Kies je toch voor een foundation, ga dan voor een matte variant. Zo voorkom je dat je er als een glimworm gaat uitzien zodra je het warm krijgt.

5. Kies minerale poeders

Werk je vloeibare concealer of foundation af met een poeder foundation. Breng gerust 2 laagjes minerale poeder aan voor een mooi, egaal gelaat. Zo fixeer je de vloeibare producten en voorkom je dat deze smelten in de zon.

Blush bulletin: zo blijft je make-up zitten tijdens het zweten - Flashmagazine

6. Ga voor waterproof

Al zijn we niet de grootste fans van waterproof eyeliner en mascara, is het met dit weer toch aan te raden om hiervoor te kiezen. Krijg je niet hetzelfde mooie volume met je waterproof mascara als met die van je favoriete merk? Breng dan eerst je 2 standaard laagjes mascara aan en werk af met een laagje waterproof mascara. 

7. Nude lips met een glosje

Het is natuurlijk superleuk om met het mooie weer een feller kleurtje op je lippen te doen. Krijgt dit je voorkeur? Kies dan voor een matte kissproof lippenstift die de hele dag blijft zitten. Wil je liever niet de hele dag kijken of je lippenstift nog goed zit? Ga dan voor een nude lip met een fleurig glosje. 

Blush bulletin: zo blijft je make-up zitten tijdens het zweten - Flashmagazine

8. Werk af met een fixing spray

Klaar? Bijna! Fixeer je make-up nog met een setting spray zodat je er de hele dag plezier van hebt. Ook hier raden we aan om een matte setting spray uit te kiezen. 

Liefs,
Caroline & Palmira

Moet je make-up niet enkel blijven zitten tijdens het zweten, maar ook als je een bril draagt? Dat lukt zeker met deze make-up tips voor brildragers!