De cosmetische industrie is er de voorbije jaren duidelijk in geslaagd is om de man te verleiden. En anders kan zijn partner zeker het beslissende duwtje in de richting van de nodige zalfjes geven, met een passend vaderdaggeschenk. 

De mannenhuid in detail

Bekijk je een mannenhuid van wat dichter, dan merk je dat ze zo’n 15 tot 25% dikker is dan die van vrouwen. Ze heeft dus aanvankelijk minder last van rimpels. Daarna vormen zich wel diepere groeven. Omdat ze vetter is, komen er sneller verstopte talgkliertjes en zwarte puntjes in voor. De huid van een vent droogt sneller uit, vooral rond de ogen. Bovendien is ze beter doorbloed, zuurder en een kwart minder compact.

De nodige verzorging

De huid moet zowel ’s morgens als ’s avonds gereinigd worden. Bij het opstaan om zweetresten te verwijderen, voor het slapen gaan om komaf te maken met alle vervuilers van overdag. Voor die reinigingsbeurt gebruikt de moderne kerel natuurlijk geen gewone zeep. Kies een speciaal product voor mannen of desnoods een mild reinigende douchegel.

Mannencosmetica

Welke crème is voor jou geschikt?

Om zijn huid te beschermen tegen stress, weersomstandigheden, vervuiling… verwen je een man best met een vocht-inbrengende dagcrème. Aan te brengen na het reinigen, zodat ze dieper in kan dringen. Is de huid eerder vet, dan is er een crème op waterbasis nodig, die het teveel aan talg absorbeert. Bij een droge huid is een crème op oliebasis ideaal om het talglaagje te herstellen. Het reinigen en hydrateren zal de huid al een hele oppepper geven. 

Mascara is een brug te ver

Net zoals bij vrouwen is de huid rond de ogen erg kwetsbaar. Daarom is vanaf een jaar of 25 oogcrème aan te bevelen. Maar ook de rest van een mannengezicht mag ’s nachts de kans krijgen om te herstellen. Ga daarom op zoek naar anti-agingproducten, vrij vette crèmes, producten met fruitzuren (voor een gladde huid) en anti-shineproducten voor de vette huid die teveel glimt.

Wil je genieten van super gladde wangen? Koop dan een vlijmscherp scheermes en heerlijk zacht schuim. In scheerschuim, -gel of -crème van goede kwaliteit zitten verzachtende, voedende en hydraterende bestanddelen. Aftershave kalmeert de huid, koelt ze af en doet verwijde poriën terug samentrekken. Daarnaast tref je in aftershave ontsmettende stoffen aan die voorkomen dat wondjes infecteren. 

Zo heren, jullie huid zal alvast stralen dankzij deze tips. Lees ook zeker alle fashiontips voor heren die Gianni Carenza deelt. Zo legt hij uit welke broek in de mode is, welke kleur je best kan dragen en best kan vermijden en overloopt hij de hypes in patronen en prints op jouw kleding