Nu het mondmasker deel uitmaakt van je dagelijkse outfit, pas je ook beter je skincare- en make-uproutine aan. Zo doe je dat! 

1.Schild voor je huid

Door de wrijving met je stoffen of papieren masker kan je huid al snel kleine barstjes gaan vertonen en uitdrogen. Breng ’s morgens dus altijd een hydraterende dagcrème aan en bescherm ook de tere huid van je lippen met een verzorgende lippenbalsem.

2. Stop maskeracne

Blush, highlighter en bronzer laat je beter in de kast als je een mondmasker draagt. Die kunnen immers snel gaan verschuiven door de wrijving en zelfs onzuiverheden zoals puistjes veroorzaken …

3. Zet je ogen in de kijker

Nu je mond verstopt zit onder je masker, kan je van je ogen echte blikvangers maken. Experimenteer eens met knallende tinten oogschaduw – die eventueel matchen met je masker – en enkele extra laagjes mascara voor een killerblik.

4. 50% foundation

Foundation kan al snel een verstikkend effect hebben onder je mondmasker, en bovendien heeft het helemaal geen zin als niemand de onderste helft van je gezicht ziet. Breng je foundation daarom enkel aan op je voorhoofd en de bovenkant van neus en wangen. Zo, dat bespaart je ook weer wat tijd in de badkamer!

5. Zet eens een ander masker op

Wissel je mondmasker een keer per week in voor een gezichtsmasker thuis. Een zuiverend exemplaar met klei helpt je om alle bacteriën en vuil grondig van je gezicht te halen zodat je maskeracne vermijdt. 

DELEN