Wijnliefhebbers hebben het vast en zeker al eens meegemaakt: na een glaasje rode wijn heb je blauwe lippen en paarsige tanden. Dat hebben we liever niet! Met deze tips is dat ongemakje zo verholpen.

De stoffen anthocyanen en tannine zijn de grote boosdoeners. Je vindt ze terug in de pitjes en de schil van de druif. Maar niet alle wijnen doen je lippen even hard verkleuren. De ene druivensoort bevat meer van deze stoffen dan de andere, en dat maakt dat je niet altijd met blauwe lippen zit opgezadeld na het drinken van een wijntje.

1. Kaas + wijn = perfect

Deze klinkt bijna te mooi om waar te zijn: kaas eten bij je wijntje helpt tegen de verkleuring. De calcium hecht zich aan je tanden waardoor de kleur niet zo snel kan intrekken. Voor het beste effect kies je voor een harde kaas. Ga je ineens all the way en maak je een kaasplankje? Wij legden je eerder al uit hoe je de lekkerste kaasplank samenstelt. Nooit nog blauwe lippen na een wijntje met deze tips - flashmagazine.be

2. Water drinken

Je wijn afwisselen met een glaasje water is een uitstekend idee als je geen zin hebt in een kater, maar het spoelt ook de tannine van je tanden.

water drinken

3. Groentjes eten

Vezelrijke groenten vergen meer kauwwerk, waardoor je mond meer speeksel produceert. Samen met de stukjes groenten krijg je hierdoor een natuurlijke ‘tandscrub’.

Nooit nog blauwe lippen na een wijntje met deze tips - flashmagazine.be

4. Tanden poetsen

Tandplak is de ideale basis om de gevreesde stoffen op te laten hechten. Poets je tanden dus voor je begint met drinken om paarse tanden te vermijden.

Nooit nog blauwe lippen na een wijntje met deze tips - flashmagazine.be

Die blauwe lippen en paarse tanden? Daar heb je nu zeker geen last meer van!