Met nepwimpers geef je jouw ogen een glamourous kader. Maar als je niet de kunst verstaat om ze juist aan te brengen, kan het zijn dat je er uitziet als een clown.

Toegegeven: mascara aanbrengen is eenvoudiger. Het duurt echt wel langer dan een ogenblikje om de valse wimpers juist te plakken. Ga er dan ook even rustig voor zitten. Voor het maximale effect krul je eerst je natuurlijke wimpers met een tangetje en breng je een laagje van jouw favoriete mascara aan. Dan heb je een goede basis. Daarna is de routine altijd hetzelfde, ongeacht de kleur, dikte of lengte. Gebruik een pincet om de wimpers uit de verpakking te halen. Controleer de lengte en knip er desnoods een stukje af, daar waar de haartjes het langst zijn. Het makkelijkst gaat dit met een nagelschaartje.

Breng de uithoeken van de valse wimpers enkele seconden naar elkaar, dan worden ze buigzamer en makkelijker hanteerbaar. Breng een spatje lijm – je investeert best in betere kleefstof – aan op een proper oppervlak en wacht tot hij kleverig wordt. Dat kan gerust meer dan een minuut duren. Dip de strip voorzichtig in de lijm en laat dit 20 seconden drogen. Aangezien de lijm transparant droogt, zal je geen restjes blijven zien. Begin aan de binnenste ooghoek. Druk de valse wimper zachtjes vast daar waar het eerste haartje van je eigen wimper te zien is.

Voorzichtig verwijderen

De grootste fout die hier gemaakt wordt, is dat de wimpers op het ooglid worden aangebracht. Let er op dat je de lijn van jouw wimper volgt. Voorzichtig aandrukken met een wattenstaafje. Voordat je verder gaat kan je nu best een minuut of vijf wachten. Met mascara creëer je een natuurlijke overgang tussen de nep- en de echte wimpers. Met nog wat eyeliner er onder zullen jouw kijkers er perfect en stijlvol uitzien.

Het oogt verleidelijker, jouw blik wordt een stuk intenser en expressiever. Zeker als je ook nog eens een wimperborsteltje in je handtas stopt, waarmee je overtollige mascara weghaalt en de haartjes mooi schikt. Je verwijdert de nepwimpers het eenvoudigst met behulp van een watje met oogmake-up remover. Doe dit altijd voor het slapen gaan en zorg dat je de natuurlijke haartjes niet uittrekt. Als je de neppers zorgvuldig schoonmaakt en laat drogen kan je ze later nog eens gebruiken.

DELEN