Je doet je uiterste best om je coupe zo lang mogelijk fris te houden. Maar toch wordt je haardos sneller vet dan je wil. Heel vervelend, maar vaak is er wel een achterliggende verklaring voor waarvan we ons niet bewust zijn. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken van een vettige haardos op een rijtje.

1. Je wast je haar maar één keer.

Je haar slechts één keer wassen tijdens een wasbeurt is een vaak gemaakte fout. Om je haar echt goed schoon te krijgen, moet je je haren tweemaal na elkaar inzepen. De eerste keer was je al het vuil en vet van je haren, de tweede keer was je je haren helemaal schoon.

Denk je dat je veel shampoo zal opmaken door deze dubbele wasbeurt? Nee hoor! De eerste wasbeurt heb je wat meer shampoo nodig, terwijl je bij de tweede wasbeurt nog maar heel weinig product zal nodig hebben. Doordat je haren nu echt goed schoon zijn, zal je ook merken dat je de wasbeurten langer kan uitstellen.

De oorzaken van een vettige haardos - Flashmagazine.be

2. Je brengt je conditioner ook aan op je hoofdhuid.

Conditioner voedt je haar en zorgt voor een mooie glans. Breng het product wel enkel aan op je haarpuntjes en zeker niet op je hoofdhuid om een vet kopje te vermijden. Let er ook op dat je niet te veel conditioner gebruikt. Het maakt je haar zwaar en futloos. Dat willen we dus zeker vermijden!

De oorzaken van een vettige haardos - Flashmagazine

3. Je raakt je haar te vaak aan.

We weten het… Het is übermoeilijk om van je haardos af te blijven. Even door je froufrou gaan, je haren borstelen of eventjes met je lokken spelen, we doen het vaker dan we denken. Al deze aanrakingen stimuleren de hoofdhuid om talg aan te maken waardoor je haren sneller vies worden. Bovendien zijn je handen ook vuiler dan we denken. Afblijven dus!

De oorzaken van een vettige haardos - Flashmagazine

4. Je slaapt op een vieze kussensloop.

Een kussensloop die je haren vet maakt, het klinkt een beetje vreemd. Toch is het best logisch, want als je met een vettige coupe een hele nacht ligt te woelen op je kussensloop, dan wordt hij ongetwijfeld ook vies. Zonde om je pas gewassen haren vies te maken op een vuile sloop.

Zorg er dus voor dat je niet met een vette haardos op je kussen ligt. Makkelijker gezegd dan gedaan, want je kussensloop vervangen is een klusje dat we soms wel durven uit te stellen. Luieriken, of slimmeriken, kunnen ook een gewoon een handdoek over hun kussen draaien om het te beschermen. Zeker zo gemakkelijk!

De oorzaken van een vettige haardos - Flashmagazine.be

5. Je hebt een vuile haarborstel.

Nu we weten dat dingen die in contact komen met je haardos beter schoon zijn, kan je al raden dat deze regel ook geldt voor je haarborstel. Het is een ophoping van oude stylingproducten én van oude, vette haren. Maak daarom je borstel regelmatig schoon door de oude haren te verwijderen en hem eventueel af te spoelen met water.

De oorzaken van een vettige haardos - Flashmagazine.be

Hopelijk kan je met deze kennis je haardos langer fris houden!