Puistjes, acné en roodheden? We’ve all been there. En we weten allemaal ook dat een goede huidverzorging en gezonde voeding dan essentieel is om die opkomende tinteling die je voelt in je huid meteen weer de kop in te drukken. Maar onze huid en hormonen hebben we niet altijd helemaal in hand wat maakt dat we op regelmatige basis toch op kantoor moeten verschijnen met een prachtexemplaar van een puistje net midden op onze neus of ons voorhoofd. Maar goed nieuws : met onze tips ben je daar ook weer heel snel vanaf. Stay tuned ;-).

1 –  een zachte reiniging

  • Een verhoogde talgproductie van je huid ligt vaak aan de oorzaak van acné. Net daarom is het belangrijk om te kiezen voor een niet-agressieve reiniging die je huid niet zal uitdrogen : een te agressief product zal je huid immers nog meer aanzetten tot het produceren van talg. 
  • Ga eerder voor een zachte reinigingmousse of gel in plaats van een grove scrub. Spoel steeds af met lauwwarm water.

2 – Een extra helpende hand(schoen) 

  • Voor een extra diepe reiniging sluit je je ritueel af met de reinigingshandschoenen van GLOV : het volstaat om de handschoen nat te maken met lauw water en de zachte microvezels nemen eventuele productresten weg van je huid.  
GLOV Makeup remover
GLOV-handschoen, verkrijgbaar in de apotheek

 

3 – Overdrijf niet met make-up 

  • Hoe gek het ook klinkt, less is more wanneer het op het camoufleren van puistjes aankomt. Er bestaan tegenwoordig tal van crazy camouflageproducten met de mooiste beloften maar het blijft een feit dat meer product op je huid ook meer aandacht zal trekken naar je huid. En dat wil je die ene dag net niet. 
  • Beperk je daarom tot een luchtig en gezond mineraal poeder : dit verstopt de poriën niet en zal je acné dus ook niet verergeren in tegenstelling tot veel foundations die boordevol met synthetische oliën zitten. Een mineraal poeder is fijn van textuur, laat je huid ademen, maar zal toch al een mooie dekking geven zonder dat je ook maar 1 keer naar die dikke concealerstick hebt moeten grijpen. 
Mineral Foundation
Minerale foundation in poedervorm van Bellàpierre, verkrijgbaar op www.blush-shop.be  

 

4 – Toch liever full coverage? 

  • Is die hele “less is more”-overtuiging toch niets voor jou en heb je graag een extra laagje dekking? Combineer je poeder dan met een liquid foundation op basis van natuurlijke ingrediënten en vermijd goedkopere synthetische alternatieven.  
  • Onze favoriet? De minerale vloeibare foundation van Cent Pur Cent. Onze eigen Caroline demonstreert in onderstaande tutorial graag hoe je een dekkende foundation toch op een natuurlijk manier aanbrengt.

Link naar tutorial Caroline : https://www.youtube.com/watch?v=q00LdBUlaLs 

Liefs, 

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin