Schurende dijen maken de warme, zomerse dagen voor een pak vrouwen minder aangenaam. Deze middeltjes snellen je te hulp zodat jij zonder ‘beenzorgen’ de zomer doorbrengt.

Sommigen denken dat schurende dijen het gevolg zijn van overgewicht, maar niets is minder waar. Natuurlijk zorgen overtollige kilootjes dat je benen sneller elkaar zullen raken. Maar er zijn ook tal van vrouwen met een gezond BMI die last hebben van dit kwaaltje. Je lichaamsbouw is hier de schuldige.

Deodorant

Een vochtige huid raakt sneller beschadigd. Probeer daarom om je huid zo droog mogelijk te houden. Een laagje deodorant op je dijen aanbrengen kan de oplossing zijn om het zweten te beperken.

Schurende dijen aangepakt - flashmagazine.be

Talkpoeder

Talkpoeder heeft een verkoelend effect op de pijnlijke zones en neemt bovendien ook de jeuk weg. Even schudden op de pijnlijke zones en klaar!

Schurende dijen aangepakt - flashmagazine.be

Speciale spray

Het bewijs dat je echt niet de enige bent met dit probleem: er is zelfs een speciale spray voor ontwikkeld! De spray van Smoovall is zo samengesteld dat het dé oplossing zou bieden voor schurende plekken. Je kan het aanbrengen op je dijen, maar je kan het ook gebruiken op plaatsen waar je kledij lastig schuurt.

Schurende dijen aangepakt - flashmagazine.be
Smoovall huidspray, €12,99.

Dijbanden

Geen fan van producten op je huid aan te brengen? Dan kan je je huid ook beschermen met een extra laagje kleding. Dijbanden, of mooier verwoord: bandelettes, zijn hierbij je redder in nood. Ze zijn in er allerlei kleuren en soorten. Zo zijn er meer sexy dijbanden met kant op de markt, maar ook standaard huidskleurige exemplaren zijn verkrijgbaar.

Dijband van CurvesWear.

Heb jij geen last van schaafwondjes door schurende dijen, maar wel door huidirritaties van het scheren? Blush Academy snelt je te hulp