Zon is lekker en goed voor het humeur, maar minder geschikt voor de huid. Daarom is het belangrijk je huid te beschermen! Onze beautyredactrice Renilda geeft de juiste tips voor jouw huid.

Te lang in de zon vertoefd?

Smeer dan niet meteen een bodylotion op, dit kan de huid irriteren. Neem een frisse douche en leg twee koude kompressen op de ogen. Producten met aloë vera halen de hitte uit de huid en kalmeren optimaal. Clinique heeft een aftersun met dit verkoelende ingrediënt. Tip: Clinique Aftersun Rescue Balm (24,40 euro). Een aftersun werkt herstellend, maakt mooier en dieper bruin en zorgt ervoor dat de kleur langer blijft zitten.

Zomerse glowy teint

  • Een hydraterende dagcrème is de eerste stap voor je begint met je maquillage. De egale teint creëer je met een cushion foundation, dé foundationhype van dit moment. Met een kussentje dep je hem op de huid en bouw je de dekking naar wens op met meerdere lagen. Tip: Lancôme Miracle Cushion Foundation (44,50 euro).
Lancôme Miracle Cushion Foundation (44,50 euro).

 

  • Kies in de zomer niet voor een al te dekkende foundation. Sproetjes mag je zien. Ik gebruik vaak een lippotlood om sproetjes te tekenen. Het staat extra gezellig na een dagje strand. Tip: Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk (22 euro).
Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk (22 euro).
Charlotte Tilbury Lip Cheat Pillow Talk (22 euro).

 

  • Breng met je vingers al deppend concealer aan onder de ogen. Leef je uit met blush voor een gezond kleurtje op de wangen! Fel, gedurfd en veel is de blush dit seizoen. Op en onder de ogen ga je voor goudkleurige oogschaduw. Tip: L’Oreal Color Mono Oogschaduw n° 500 Gold Mania (9,95 euro).
L’Oreal Color Mono Oogschaduw n° 500 Gold Mania (9,95 euro).
L’Oreal Color Mono Oogschaduw n° 500 Gold Mania (9,95 euro).

 

  • Teken met een vloeibare eyeliner een dun lijntje boven je oog, strak tegen de wimperrand aan. Daarna zet je de wimpers extra aan met mascara. Ook al is je make-up is misschien minimaal, je wenkbrauwen mogen gerust een statement maken. Zorg voor de juiste shape en tint om de wenkbrauwen aan te zetten, op te vullen, bij te tekenen en te blenden in een zo natuurlijk mogelijke tint. Tip: Dior Backstage Pro All-In-Brow 3D (60,50 euro).
Dior Backstage Pro All-In-Brow 3D (60,50 euro).
Dior Backstage Pro All-In-Brow 3D (60,50 euro).

 

  • Voor de lippen gebruik je twee kleuren voor een ombre-effect en instant meer volume. Je begint dus aan de buitenste rand met de donkere kleur en werkt naar binnen met een lichtere tint. Tenslotte laat je de kleuren in elkaar overlopen, maar hou je lippen naturel.

 

Zorg voor een stralende en eindeloze gloed, enjoy this summer!

Liefs,

Renilda