Je bent op zoek naar de job van je dromen en lijkt die ook gevonden te hebben. Super! Het enige wat nog tussen jou en je droomjob staat is het sollicitatiegesprek. Wind ze rond je vinger met deze make-up die 100% sollicitatieproof is. 

Misschien geloof je het niet graag, maar niet iedereen is een even grote fan van felrode lippenstift of donkere smokey eyes. Hoe je het dan wel aanpakt? Met deze tips zie je er netjes én professioneel uit.

Luchtige gezichtsmake-up

Een dikke laag foundation is nooit flatterend. Kies daarom voor een luchtige BB of CC crème die jouw natuurlijke huid in de verf zet. Onzuiverheden die wat extra aandacht vragen, kan je camoufleren met een concealer.

Maak je make-up sollicitatieproof! - flashmagazine.be

Roze wangetjes

Het contouren en highlighten laat je voor een sollicitatiegesprek beter achterwege. Een perzikkleurtje of een roze tintje op je wangen doet je gezicht meteen stralen en geeft het bovendien ook wat meer vorm.

Maak je make-up sollicitatieproof! - flashmagazine.be

Zet je ogen (een beetje) in de verf

Nepwimpers en dikke eyeliner is een beetje te veel van het goede. Waarmee je wel scoort, is een laagje mascara. Die geeft je een open blik waardoor je er meteen fris en opgewekt uitziet.

Maak je make-up sollicitatieproof! - flashmagazine.be

Verzorgde nagels zijn ook belangrijk!

Niet enkel je make-up, maar ook je handen zien er best netjes uit. Ook hier geldt hetzelfde principe: overdrijf niet! Neonkleurtjes of gekke patroontjes op je nagels worden niet altijd als even professioneel beschouwd. Verzorgde nagels in een neutraal kleurtje worden wél op prijs gesteld.

Maak je make-up sollicitatieproof! - flashmagazine.be

De gouden regel is dus: hoe natureller, hoe beter! Maar het allerbelangrijkst is dat jij je goed voelt in je vel. Met deze tips is je make-up helemaal sollicitatieproof en ben jij klaar om te scoren. Succes!

Vind je het toch nog moeilijk om een mooie, naturelle look te vinden? Daar gaven we je eerder al meer uitleg over!