De perfecte foundation vinden is geen makkie. En als je uiteindelijk de ideale tint en textuur hebt gevonden, hoe breng je hem dan het beste aan? MakeUpDate artist Renilda Luts vertelt je alles over het juiste gebruik van foundation.

Van alle make-upproducten is foundation misschien wel het meest onbegrepen. Bij veel vrouwen bestaat nog altijd de angst dat je er lelijker in plaats van mooier op wordt wegens een te gemake-upte look. En dat terwijl foundation juist een van de beste cosmeticaproducten is die er zijn. Want een flawless beauty begint met een vlekkeloze teint, als je maar weet hoe je foundation gebruikt!

Waarom gebruik je foundation?

De meeste vrouwen denken dat je foundation gebruikt om kleur aan je gezicht te geven. Fout! Foundation egaliseert je teint en zorgt ervoor dat de textuur perfect is voor verdere make-up, zodat de blush en de bronzer beter blijven zitten.

Bang om foundation te gebruiken?

Veel vrouwen zijn bang om foundation te gebruiken. De meest voorkomende fout is dat ze er hun hele gezicht mee bedekken. Dit is vaak niet nodig. Als de foundation ook nog te dekkend is, krijg je het maskereffect. Ben je bijvoorbeeld wat rood rond de neus of heb je oneffen plekjes, breng het dan alleen daar aan.

Hoe bepaal je de kleur?

Kies een kleur die het meest die van je nek en vooral je decolleté benadert. Als je twijfelt tussen twee kleuren, kies dan voor de lichtere kleur. Lichter maakt jonger en geeft meer glow, terwijl te donker vaak ouder maakt.

Je kan ook twee kleuren kiezen: een voor in de zomer wanneer je bruiner bent en een voor tijdens de winter. Of gebruik de lichtere kleur rond de neus, onder de ogen en in het midden van het gelaat.

Foundation onder oogschaduw?

Neen! Foundation maakt de kleur van de oogschaduw doffer en lichter. Voeg ook een element van olie toe waardoor de oogschaduw sneller vervaagt en in de lijntjes gaat zitten.

Maakt een kwast echt een verschil?

Ja! Een kwast geeft een mooi egaal resultaat. Je gebruikt minder foundation en rond de neus en de mond benadrukt hij de lijntjes en de rimpels minder.

Zijn er trends op foundationgebied?

Ja! In het ene seizoen is de foundation wat matter dan in het andere, maar nog meer trends zijn er eigenlijk niet.

Extra beautytips

  • Wil je een paar oneffenheden wegwerken of plaatselijk een concealer aanbrengen, dan doe je dat best na de foundation!
  • Als de foundation die je overdag draagt goed is, heb je ‘s avonds echt niet meer nodig! Ik weet dat de meeste vrouwen het andersom doen omdat ze zich meer glamourous willen voelen. Maar die glamour bekom je beter met mooi opgemaakte ogen dan met een extra laag foundation. Want in daglicht zie je elke oneffenheid op je huid. En als het overdag werkt, werkt het ‘s avonds ook!
  • Breng je foundation bovendien altijd aan in daglicht!
  • Hoe extravaganter de make-up, hoe belangrijker de foundation.
  • Checklist: draag nooit te veel of te matte foundation of de verkeerde kleur!

 

Liefs,

Renilda

 

 

 

 


Tips nodig voor de perfecte wenkbrauwen? Deze ontdek je hier!