Wanneer het buiten koud is, kan ook ons kapsel er al eens dof en grauw uitzien. Gelukkig bestaan er enkele dingen die je kan doen voor stralend haar in de winter!

Hou het netjes

Je haren wassen is natuurlijk een must, maar hoe vaker je het wast, hoe sneller het vettig zal worden. Probeer dit dus zo weinig mogelijk te doen. Zo zal je haar er niet enkel langer schoon uitzien, maar het is ook beter voor de gezondheid van je lokken. Toch nood aan een kleine opfrisbeurt? Gebruik dan wat droogshampoo! Als het dan tijd is voor een wasbeurt, doe je dat ook best met lauw of koud water. Heet water maakt je haren namelijk extra kwetsbaar. Ga zeker ook nooit met nat haar naar buiten in de winter. Daar kan het letterlijk van afbreken!

Stralend haar in de winter? Dat doe je zo! - Flashmagazine

Leg ze in de watten

Hoewel je jouw lokken best niet te vaak wast, is extra verzorging in het koude seizoen wel aangewezen. Gebruik daarom bij elke wasbeurt een conditioner en zorg dat je zeker elke week een voedend haarmasker aanbrengt. Daarnaast kan je haar ook nog een haarolie gebruiken. Net zoals onze huid in de winter wat extra voeding nodig heeft, mogen we onze haren dus zeker niet overslaan!

Stralend haar in de winter? Dat doe je zo! - Flashmagazine

Neem ze in bescherming

Hou je haren de hand boven het hoofd en beperk het gebruik van de föhn, krul- en stijltangen. Ook deze hitte maakt je lokken kwetsbaar. Laat ze daarom gewoon aan de lucht drogen. Last van een bad hair day? Draag dan een hoed, muts of ander hoofddeksel. Dat ziet er niet alleen trendy uit, maar beschermt je haren nog eens extra. Heb je last van statisch haar? Dan kan je het bijvoorbeeld kammen met wat haarlak op je borstel. 

Stralend haar in de winter? Dat doe je zo! - Flashmagazine

Doe iets extra

Regelmatig eens langsgaan bij de kapper helpt ook om je haren gezond te houden. Door die dode puntjes op te frissen, ziet het er al meteen heel wat beter uit. Maar je kan zelf ook nog iets bijkomend doen om ze in de winter stralend te houden. Al eens gehoord van een luchtbevochtiger? De droge lucht die er binnen hangt in de koude maanden door de verwarming is namelijk een grote oorzaak van dof haar. Aan jou dus hoe ver je wil gaan voor die stralende lokken!

Stralend haar in de winter? Dat doe je zo! - Flashmagazine