Nu de zomer écht van start is gegaan, kan je er best voor zorgen dat ook je huid er volledig klaar voor is. Je hebt namelijk maar één velletje en dat verzorg je dan maar beter goed! Dat doe je door de juiste verzorging en make-up te gebruiken. Beauty expert Palmira laat je alvast stralen dankzij deze 6 ultieme stappen die voor een summerproof skin zorgen!

1. Sla deze stap nooit over: reinigen is alles!

De belangrijkste stap voor een mooi huidje is reinigen! Zowel ‘s morgens als ‘s avonds is het een must om je gelaat te zuiveren. Dit doe ik het liefst met de reinigingsgel van Dr. Irena Eris. Naast het perfect verwijderen van je make-up, zorgt deze er ook voor dat het overmatig afscheiden van talg vermindert. Na het reinigen breng je een toner aan om je huid terug te neutraliseren en je poriën te sluiten.

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© Dr. Irena Eris

2. Silky soft cheeks dankzij een wekelijkse scrub

In de zomer is het enorm belangrijk dat je één keer per week je gelaat scrubt. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een egale en zachte huid. Bovendien bruin je hierdoor ook beter! Mijn favoriete gezichtsscrub is de Black Exfoliator van Marc Inbane. Deze heeft een zachte korrel, een hoge antibacteriële werking en zorgt voor verjonging van de hoornlaag. Ik verzeker je: nadien zijn je wangen écht superzacht!

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© Marc Inbane

3. Keep calm & hydrate

Door de warmte en de zon gaat je huid uitdrogen. Drink dus in de eerste plaats voldoende water, maar zorg ook voor voldoende hydratatie en vochtinbreng in je gelaatsverzorging. Kies dus zeker voor een dag- en nachtcrème die je vochtbalans in evenwicht houdt. Hiervoor raad ik je de Aquality lijn van Dr. Irena Eris aan. Mijn favoriet is de Aquality Hyper-Hydrating Recovery Cream. Deze zorgt voor een totale hydratatie en jonge uitstraling, maar het allerfijnste is de lichte textuur die perfect voor de zomer is!

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© Dr. Irena Eris

4. Je huid beschermen tegen de zon

Voor je aan de make-up van summerproof skin begint, is het een must om je huid te beschermen! Al de voorgaande moeite gaat namelijk verloren als je daarna met een verbrande neus terug uit de zon komt… Kies daarom voor een dagcrème, zonnebrandcrème en eventueel make-up met SPF, want je kan je huid niet genoeg beschermen! SPF staat voor ‘Sun Protection Factor‘ en die beschermingsfactor geeft in principe de tijd aan die je in de zon kan doorbrengen, zonder dat er zonnebrand optreedt. Ik kies voor mijn gelaat altijd een zonnecrème met factor 50. Mijn favoriet is NUXE Sun SPF 50. Deze zachte crème geeft een hoge bescherming en voegt er nog een anti-aging celbescherming aan toe. Overigens werkt hij preventief tegen pigmentvlekken. 

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© Nuxe

5. Sunkissed make-up look met een gezonde glow

Voor een make-up die je huidje doet stralen en tegelijkertijd laat ademen, gebruik je best producten op een natuurlijke basis. Gebruik er wel niet te veel en ga voor een mooie sunkissed look. Daarvoor kies ik voor de minerale poeder foundation van Bellápierre. Deze is 100% natuurlijk, verzorgt en hydrateert de huid én bevat een SPF 15. Je brengt deze foundation supermakkelijk aan door draaiende bewegingen te maken met een kabuki borstel. Dit ideale zomerkoppel is apart verkrijgbaar of als onafscheidelijk duo in de POW(D)ER BOX S.

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© The Powder Bar

6. Gehydrateerde lippen met een zomers kleurtje

Met die grote zonnebril op je snoet, is het extra powerful om een zomers kleurtje op je lippen te doen. Natuurlijk gaat er en milde lipscrub en een goede verzorging aan vooraf. Want ook je lippen hebben voldoende hydratatie nodig met dit warme weer. Hier kies ik eveneens voor minerale en natuurlijke producten. Het grote voordeel van de minerale lippenstiften van Bellápierre is dat ze ijzeroxiden en antioxidanten zoals vitamine C en E bevatten en een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden. Ik kies met dit mooie weer voor ‘Sassy’, well what’s in the name…

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© Bellápierre

Extra tip: je huid nog meer beschermen

Eén keer ingesmeerd, wil niet zeggen dat we er de hele dag tegen kunnen. We gaan door het zonnetje en de warme temperaturen namelijk transpireren. Een extra bescherming, ook na je make-up, is dus echt aangeraden. Ik doe dat met een spray, want die kan je gemakkelijk aanbrengen en is verfrissend. De La Roche Posay SPF 50 gelaatsmist zorgt voor verkoeling, is onzichtbaar én anti-glanzend! 

Summerproof skin: Palmira deelt haar 6 ultieme stappen - Flashmagazine
© La Roche Posay

Geniet van het prachtige weer, je summerproof skin en denk eraan: je kan je huid niet genoeg beschermen!

Alle vermelde producten om een summerproof skin te verkrijgen van Bellápierre, Dr. Irena Iris en Marc Inbane zijn verkrijgbaar via www.thepowderbar.com/shop. De overige items kan je kopen bij de apotheek of drogist.

Palmira Proietti