Dat wenkbrauwen onze gezichtsuitdrukking bepalen,daar zijn we inmiddels wel van doordrongen.Maar twee dik gestencilde strepen boven de ogen staan bepaald streng.Hoe moet het dan wel?

Mooi verzorgde wenkbrauwen geven een gezicht karakter en expressie. En daar blijft het niet bij. Volgens, makeupartist Renilda Luts, zorgen jouw wenkbrauwen ook een betere uitstraling, meer balans en zelfs verjonging!

Wenkbrauwen bepalen niet alleen je gezichtsuitdrukking,ze zijn ook de omlijsting van je ogen.Dus als de wenkbrauw fout is,is alles fout.Makeupartist,Renilda Luts,gelooft niet in sjablonen,maar in een persoonlijke aanpak.

De eerste stappen naar de perfecte wenkbrauwen!

Met tools (een pincet en een klein schaartje) worden de wenkbrauwen eerst ’schoongemaakt’ en met slimme visagietrucjes kan je de wenkbrauwen meer power geven. Schaf jezelf een wenkbrauwpotlood aan, een gekleurd wenkbrauwpoederpaletje,een wenkbrauwmascara, eventueel een beige highlighter en een waterproof fixeergel.

 

Wenkbrauw tools

Op maat gemaakte wenkbrauwen zijn geen twins maar sisters

De juiste wenkbrauwvorm zal je blik frisser, opener en jonger maken. Werk altijd met een, twee of drie tinten donkerder. De lichtste kleur gebruik je om de ruimte tussen de haartjes te vullen en om schaduw, oftewel diepte, te creeren. Werk altijd met een scherpgeslepen potlood om de ‘gaatjes’ in de wenkbrauw minutieus op te vullen. Dit doe je met korte, schuine streepjes in de richting van de haargroei.

Met het donkere potlood kleur je de haartjes zelf, om de wenkbrauwen meer te benadrukken. Met het poeder of de crème kan de hele wenkbrauw een tintje donkerder worden, zodat ze beter uitkomt. De gekleurde wenkbrauwmascara zet de haartjes vast in de gewenste richting:opwaarts. Want volle wenkbrauwen hebben een verjongend effect en staat voor power en daadkracht.

 

Wenkbrauwen verzorgen

Wax in je wenkbrauwen? Het kan!

Tot slot is het belangrijk om je wenkbrauwen een hele dag mooi te houden. Dan kan je door wat wax aan te brengen. Een beige highligter pal onder de wenkbrauwen zorgt ervoordat ze optisch beter uitkomen.

De groei van je wenkbrauwen stimuleren of microbladen?

Maar niet iedereen kan de perfecte wenkbrauw tekenen en heeft nog de wenkbrauw zoals die ooit van nature was, want door epileren kunnen haartjes permanent verwijderd zijn. Daarom maakt M2Brows een product dat belooft in acht weken tijd de groei te stimuleren. Voor €130 kan je hiermee experimenteren.

Heb je daar geen geduld voor? Dan is microbladen de oplossing! Microbladen is hetzelfde als micro-pigmenteren:semipermanente make-up, waarbij pigment in de huid wordt gebracht. De huid onder de wenkbrauwen wordt dus ingevuld met inkt, getatoeeerd. Het resultaat blijft twee jaar zitten, afhankelijk van je huidtype, dus dat moet dan wel verdraaid mooi zijn. Daarom laat je goed adviseren!

Na de behandeling moet je terugkomen voor een touch-up. Zodra het pigment gaat vervagen kom je ook weer terug voor een onderhoudsbeurt. Overleg van tevoren goed wat er gaat gebeuren, zoals de vorm, dikte en kleur. Renilda’s advies klinkt als volgt: kies voor iemand die niets anders doet. Kies bijvoorbeeld voor beautology bij Nancy Bormans. Zij ziet in een oogwenk met welke kleine aanpassingen een vrouw een mooiere uitstraling kan krijgen. Wij kunnen het dus alleen maar aanraden, ga voor die profi-wenkbrauwen!

 

 

Meer beautytips van Make-up artist Renilda lezen? Ontdek haar detoxtips voor je huid.