Door de koude winterlucht buiten en de verwarming binnen, krijgt ons haar het hard te verduren. Er zit minder vocht in de lucht en dat kan voor statisch haar zorgen. Gelukkig bestaan er enkele oplossingen die je er zo van verlossen!

Droogtrommeldoekjes

Er bestaan er die op de markt gebracht zijn door haarmerken, maar eentje uit de supermarkt dat ook echt voor je droogkast bedoeld is, werkt net zo goed. Wrijf het over je haar en je statische haren verdwijnen!

Wat doen tegen statisch haar? - Flashmagazine

De juiste borstel

Hoewel je best je haren niet te vaak kamt, moet het af en toe toch gebeuren. Kies dan niet voor een borstel van plastic of metaal.

Wat doen tegen statisch haar? - Flashmagazine

Extra verzorging

In de winter zorg je best dat je haren alle aandacht krijgen die ze verdienen. Sla nooit conditioner over en kies altijd voor een haarmasker. Ook haarolie is een goed idee.

Wat doen tegen statisch haar? - Flashmagazine

De juiste kleding

Vermijd synthetische, wollen en nylon kleding. Die gaan enkel voor meer statisch haar zorgen. Wat haarlak spuiten in je muts of op je sjaal helpt statisch haar ook verhinderen.

Wat doen tegen statisch haar? - Flashmagazine

Geen bijkomstige hulp

Probeer om zoveel mogelijk warmte voor je haar uit de weg te gaan. Laat ze zo drogen in plaats van de haardroger uit de kast te halen. Ook krul- of stijltangen laat je beter links liggen.

Oplossingen haar winter - Flashmagazine

Haarlak

Als je het niet hebt kunnen voorkomen, kan je het wel nog altijd oplossen! Spuit wat haarlak op je borstel of maak je handen wat nat en ga ermee door je haar.

Oplossingen haar winter - Flashmagazine

Heb jij geen last van statisch haar, maar wel van babyhaartjes? Ook daar hebben we enkele oplossingen voor! Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer beautynieuws.