Heb jij je favoriete beauty influencer al eens gespot met een dikke laag poeder op het gezicht als ze zich aan het schminken zijn? Deze beautytrend wordt baking genoemd en wij vertellen je er alles over.

Oorspronkelijk werd de techniek vooral toegepast in de drag queen community, maar toen sterren zoals Kim Kardashian zich er ook aan waagden, ging de hele beautywereld overstag.

Hoe doe je het?

Zorg dat je eerst concealer of foundation hebt aangebracht op de plekken waar jij gaat ‘baken’. De warmte van je gezicht zorgt er dan voor dat die op z’n plaats blijft zitten erna. Kies voor een transparant los poeder dat je aanbrengt op de plekken die je naar voren wil brengen. Dat betekent dus onder de ogen, onder het jukbeen, op je voorhoofd, het midden van je neusbrug en je kin. Laat het zo’n 3 à 5 minuten zitten voor een subtieler effect of tot 10 minuten als je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat onderweg bent. Veeg het poeder daarna weg met een borstel.

Wat is de beautytrend baking nu eigenlijk? - Flashmagazine
© Huda Beauty

Niet voor iedereen

Hoewel heel wat bekende mensen erbij zweren, is deze techniek niet voor iedereen weggelegd. Bepaalde poeders kunnen je er namelijk veel ouder laten uitzien dan je werkelijk bent doordat het in de fijne lijntjes trekt. Probeer het dus zeker eerst eens op voorhand voor je een belangrijk uitje plant!

Naast de beautytrend van het baking is er ook voor je nagels een nieuwe trend in opmars