Jullie konden het al lezen in één van onze vorige Blush Bulletins : net zoals een foto beter tot zijn recht komt in een mooi fotokader, zullen ook je ogen en dus je hele blik ééns zo intens zijn als ze mooi worden omlijst door je wenkbrauwen. Maar hoe krijg je die zusjes boven je ogen nu snel in vorm zonder wekelijks bij je schoonheidsspecialiste te moeten passeren? Make-upgoeroe Caroline Rigo to the rescue!

Stap 1 :

Kam alle haartjes van je brows naar beneden : zo zal je zien dat je wenkbrauw van binnen naar buiten ongeveer 2/3 omhoog loopt en vervolgens 1/3 terug een beetje omlaag. Dat laatste stukje gaan we zo dadelijk een beetje optisch liften door dit meer naar buiten in plaats van naar beneden toe te accentueren. Je kan dit met een speciaal wenkbrauwpoeder, gekleurde wax of zelfs met een potlood doen. Belangrijk is vooral dat je steeds voor een tint lichter kiest dan je eigen natuurlijke wenkbrauw. Te donkere brows kunnen je immers een harde en strenge uitstraling geven.

Stap 2 :

Zet je pensel aan in het midden op het allerhoogste punt van je wenkbrauw en kleur vervolgens de buitenkant verder in (again, zonder hierbij te fel naar beneden te gaan). Door je eerst op het hoogste punt te concentreren, geef je jezelf al een eerste mini face-lift ;-). Eindig aan de buitenzijde in een mooie strakke punt.

Stap 3 :

De binnenste helft van je wenkbrauw telt doorgaans iets meer haartjes, dus hier ga je ook minder product gebruiken. Vaak is het restantje poeder in je penseel voldoende! Vul hiermee eventuele “gaatjes” op en doe dat steeds in hele korte stroken. Zo imiteer je de korte haartjes en is het resultaat supernatural.

Stap 4 :

Op zoek naar net dat extraatje? Combineer 2 tinten poeder met dezelfde techniek : de donkere kleur aan de uiteinden, de lichte tint aan de binnenkant. Hello ombré brouws!

Stap 5 :

Kam alle haartjes terug netjes naar boven voor een perfect resultaat. Door het kammen zal je trouwens ook het teveel aan product wegnemen mocht je net iets te enthousiast geweest zijn.

Bekijk hier de videotutorial:

Eens deze trucjes onder de knie, zal je je afvragen hoe je het ooit zonder hebt gedaan ;-).

Liefs,

Caroline en Palmira

redactie voorzien door BLUSH Bulletin

 

 

 


Je in 1-2-3 klaarstomen voor de spiegel tijdens een drukke ochtend? Caroline en Palmira vertellen je hoe je er in 5 snelle stappen fabulous uitziet!