Warme dagen staan gelijk aan blote benen, maar misschien ben jij niet gezegend met een huidje dat makkelijk bruint? Dankzij een laagje zelfbruiner is dat probleem zo van de baan. 

Zelfbruiner aanbrengen, daar hebben sommige vrouwen trauma’s over. Wat met goede hoop begon, eindigt dan met oranje vlekken op je benen. We vertellen je graag hoe je het wel goed aanpakt.

Scrub

Voorbereiding is een must bij het aanbrengen van zelfbruiner. Schrob alle dode huidcellen van je benen voor je aan de slag gaat. Geef je knieën en je enkels een extra beurt, want deze zones zijn wat ruwer. Ook niet onbelangrijk: onthaar je benen de dag voordien!

Zelfbruiner aanbrengen wordt een eitje met deze tips - flashmagazine.be

Hydrateren

Enkele dagen op voorhand moet je beginnen met je benen te hydraten. Droge benen schilferen sneller en je huid is minder soepel, waardoor je sneller een vlekkerig resultaat krijgt.

Het product

Ben je fan van een spray, of eerder van doekjes of een crème? De zelfbruinermarkt heeft voor ieder wat wils! Elk middeltje heeft zijn voor- en nadelen. Welk product je verkiest, dat is een persoonlijke voorkeur. Vergeet wel niet om goed te lezen hoe je het juist aanbrengt!

Zelfbruiner aanbrengen wordt een eitje met deze tips - flashmagazine.be

Het aanbrengen

Afhankelijk van welk type product je hebt gekozen, verschilt de manier van aanbrengen een beetje. Ben je bang voor oranje handen achteraf? Dan zijn latex handschoenen je redder in nood. Bovendien zijn er zelfs handschoenen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn om zelfbruiner aan te brengen. Je knieën en tenen insmeren, is een beetje een uitdaging. Je houdt deze zones best voor het laatst. Eenmaal je klaar bent met de rest egaal uit te smeren, kan je met de moeilijke zones beginnen door wat meer druk uit te oefenen. Voorzichtig zijn is de boodschap!

Zelfbruiner aanbrengen wordt een eitje met deze tips - flashmagazine.be

Nog wat snelle tips

Smeer liefst een dun laagje en herhaal de stappen enkele dagen later. Een mooi resultaat kost nu eenmaal tijd en moeite!

Reken er ook op dat je een 24-tal uur moet wachten voor alles goed is ingetrokken. Kies dus voor een aangepaste outfit waarop een vlekje niet makkelijk te spotten is.

Valt je zelfbruiner wat donkerder uit dan verwacht? Geen probleem! Meng hem wat met bodylotion om de kleur subtieler te maken.